Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 15.02.2014.
13:01
Vesti A

Pije 19 lekova, a sve mu je lošije

Pismo koje je nekadašnji načelnik Glavnog štaba Vojske RS Ratko Mladić napisao 27. januara, a želeo da pročita prilikom svog svedočenja Radovanu Karadžiću, Haški tribunal je označio kao "strogo poverljiv" materijal čije obelodanjivanje je zabranjeno. Međutim, posredstvom više izvora "Vesti" su ipak saznale šta se u tom pismu nalazi, kao i zbog čega ga Hag drži u tajnosti.

Bog će vas kazniti: Mladić čelnicima Tribunala

Najviše "sporno" im je to što je Mladić pisao o svom, gotovo dramatičnom zdravstvenom stanju.


- Kada su sudije zabranile da u sudnici pročita ono što je napisao, toliko se iznervirao da je delove iz pisma čitao tokom celog dana u pritvorskoj jedinici. Čudi me da se neko nije setio pa spojio sve te citate i obelodanio ih - kaže jedan od naših izvora koji je saznao sadržinu većeg dela Mladićevog pisma.


- Bog će vas kazniti, poručio je Mladić čelnicima Tribunala.


- Napisao je da dnevno pije čak 19 različitih lekova, naveo je i satnicu prema kojoj uzima sve te lekove i zbog čega. Objasnio je i da ima velikih problema sa oduzetošću desne strane tela, pa teško koristi olovku. Podsetio je da veći deo dana provodi u krevetu, a da mu se i pored stalnog lekarskog nadzora i terapije zdravlje pogoršava. Obelodanio je i da je ostao bez čula mirisa, da slabo jede i da dnevno popije samo pola litre mleka sa dve ili tri kriške hleba - otkriva izvor "Vesti".


Pisao je i optužbama da je direktno naređivao ubistva muslimanskih vojnika u Srebrenici. U vezi tvrdnji nekih svedoka da je on lično komandovao egzekuciju pripadnika 28. divizije Armije BiH, Mladić u istom pismu navodi da je to "monstruozna laž".


- Tužilaštvo 20 godina prikuplja dokaze o krivici Vojske RS kao i čelnika Srpske. Ništa nisu pronašli sem izmišljotina i laži - poručio je general Mladić u pismu.
 

Sumnjiv i Marko Kraljević?

Mladić se u pismu pozvao i na srpsko junaštvo i tradiciju iz pesama o Marku Kraljeviću.
- Čas je čitao delove iz pisma, a čas navodio stihove u kojima majka Marka Kraljevića poziva sina da se lažno ne zaklinje, odnosno da mu je bolje "izgubiti glavu nego svoju ogrešiti dušu" - prepričao je izvor "Vesti" i duhovito primetio da bi, po istoj matrici kao i za Njegoša, Hag mogao da "optuži" i Marka Kraljevića.

POVEZANE VESTI

Subota 15.02.2014. 13:15
NE DAJ SE JUNAČE EU ZLIKOVCIMA . Iza GENERALA JE OSTALA REPUBLIKA SRPSKA I TO JE NJEGOVA ZADUŽBINA KOJOJ ĆE SE SRBI KLANJATI DOK BUDE SRBA .
Subota 15.02.2014. 13:24
Imao je vise blata na svojim cizmama nego citav komandni kadar mulimanskih i hvatskih snaga. Zavidili su mu na hrabrosti i vojnickom umjecu. Cesto se moglo cuti kako j...u majku svojim generalima i komandantima na kukavicluku i guzeljanju po foteljama komande uzimajuci Ratka za primjer hrabrosti. Kad doje dotle da te neprijatelj hvali onda znas da vrijedis. Za neke mrlje koje su vojnici napravili on nije odgovoran i uradjeno je bez njegovog znanja. Casni ratnik ne ubija civile, Ratko je i vise nego castan.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online