Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 03.06.2018.
19:35
blic.rs, Vestionline A

Đorđević: Pregovori sa Turskom o novim investicijama na jugu Srbije

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, Zoran Đorđević bio je specijalni gost Tursko - srpskog privrednog udruženja u Nišu, gde je razgovarao o investicijama, otvaranju novih radnih mesta i o boljim uslovima za rad naših građana.

mod.gov.rs
Zoran Đorđević: Turski investitori su veoma važni za Srbiju

- Turski investitori su veoma važni za Srbiju. Turska predstavlja jednu od vodećih zemalja kada je u pitanju investicija i investiranje u Srbiju. Važno je da održimo taj dobar odnos. Kao resorni ministar, ovde sam drugi put sam sa turskim privrednicima, želim da vidim sa kakvim problemima se oni suočavaju, ali i kako to Srbija njima može da pomogne u nekom narednom periodu da posluju bolje, budu zadovoljniji na tržištu. Ovo je način i da privučemo još više investitora kako bi što više ljudi moglo da se zaposli. Kako ne bismo došli u situaciju da se kreiraju nova radna mesta za koja neće biti dovoljno kvalifikovanih kadrova, radićemo i na sistemu obrazovanja na jugu Srbije, sa ciljem da omogućimo građanima prostor za rad i napredak - rekao je ministar Đorđević za medije.

Ministar je tom prilikom istakao da odnosi Srbije i Turske nikada nisu bili bolji.

- Taj odnos oslikava prijateljstvo koje imaju predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem. Nadam se da ćemo to iskoristiti na najbolji mogući način - rekao je Đorđević.

Unapređenje uslova rada jedan je od prioriteta ministarstva

Ministar Đorđević podsetio je turske investitore na probleme sa kojima se suočavaju naši radnici, na njihove primedbe, ističući da će on kao resorni ministar uvek štititi zakonska prava i interese svih radnika bez obzira na to za kog poslodavca oni rade.

Da su svi dobrodošli da rade u Srbiji ali da je obaveza svih da se na prvom mestu pridržavaju zakona i da nema povlašćenih.

Ambasador Turske Tanžu Biglič, prisustvovao je sastanku, a nakon toga bio je domaćin iftar večere koja se obavlja u prvi sumrak, neposredno nakon zalaska sunca, tokom islamskog meseca Ramazana.

- Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam pozvan, i trudiću se da se zarad dobrobiti obe strane, učinim sve da naša saradnja se uvek kreće u najboljem smeru - zaključio je Đorđević.

Pored ambasadora Bigliča na sastanku i večeri bili su prisutni svi predstavnici turskih investitora koji posluju u Srbiji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online