Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 13.04.2018.
17:39
Vestionline A

Moskva: Srpski građevinci dogovorili poslove vredne 4 miliona evra

Na sajmu građevinarstva i građevinske opreme WorldBuild 2018 u Moskvi, kompanije iz Srbije, prema prvim analizama, dogovorile su izvozne poslove u Rusiju vredne oko četiri miliona evra.

pks.rs
 

Na sajmu, u oragnizaciji Privredne komore Srbije (PKS) i Razvojne agencije Srbije (RAS),  predstavilo se 11 kompanija iz Srbije u oblasti putne infrastrukture, arhitekturnih fasadnih sistema i profila, opremanja, stolarije, čeličnih konstrukcija i elektroopreme. Profesionalni posetioci iz Rusije i regiona Zajednice nezavisnih država (ZND) bili su u prilici da se, na Nacionalnom štandu Srbije, upoznaju sa ponudom srpskih građevinaca, uspostave poslovne kontakte i dogovore saradnju.

Čačanska kompanija Unipromet, privukla je pažnju ruskih kupaca proizvodnim programom bezbednosnih ograda za puteve i protivzvučnih zidova za saobraćajnice, koje su pod strogim režimima kontrole od povišene buke.

Oblast arhitekturnih fasadnih sistema predstavile su kompanije Tehnomarket i Eurobravo. Dugogodišnje iskustvo u poslovanju na tržištima Rusije i ZND, umnogome je doprinelo rešavanju najzahtevnijih projekata pokrivanja objekata fasadnim profilima, opremanja najkvalitetnijom stolarijom, prozorima za industrijsku i domaću primenu i kvalitetnom pozicioniranju na tržištu.

Čelične konstrukcije novosadske kompanije Petromont zainteresovale su izvođače građevinskih projekata u Rusiji. Petromont je tokom zvaničnog programa Sajma u okviru ekspertske konferencije o inovacijama predstavio i svoj inovativni proizvod autobuska stajališta sa napajanjem na solarnu energiju.

Oblast nameštaja i opremanja objekata predstavila je kompanija Samedi, Valjevo, a luksuznih enterijera kompanija Entero, Nova Pazova. Kompanija Digitel, Gornji Milanovac, predstavila se inovativnim pristupom uređenja elektromreže i utičnica u poslovnim prostorima.

Veliko interesovanje izazvao je savremeni proizvodni program šporeta i peći na pelet za kuće, vile i vikendice, smederevske firme Milan Blagojević. Kompanija Alex E&C predstavila je know-how u izradi velnes centara i bazena, i filtera za prečišćavanje vode primenom najsavremenijih tehnologija, koji su privukli pažnju administracije Centralnog federalnog regiona Ruske Federacije.

Beogradski BS stone prestavio je svoja moderna rešenja i fasadni prirodni kamen iz rudnika iz Srbije. Perfom, Požega, tradicionalno je predstavila širok asortiman proizvodnje perforiranog lima za gazišta, stepenice i industrijsku primenu.

Nacionalni paviljon Srbije u kome su izlagale domaće firme, osim potencijalnih poslovnih partnera, posetili su predstavnici Investicionih fondova zainteresovanih za angažovanje srpskih građevinaca u projektu Ruski Alpi na površini od oko 400 Ha u oblasti Sočija vrednosti od oko 600 miliona evra, predstavnici vodećih regionalnih kompanija kao što su ABS elektro, Velestroj, Peštan, zamenik guvernera Centrale Banke RF. Kvalitet srpskih kompanija, građevincima je odavno prepoznat na tržištu Rusije. Takođe, italijanski, poljski i preduzetnici iz drugih evropskih država zainteresovani su za poslovanje u Srbiji, sa ciljem daljeg preferencijalnog plasmana proizvoda na tržište Evroazijske ekonomske zajednice.
 
WorldBuild Moskva je najveći sajam građevine i opremanja u Rusiji i regionu, ubraja se među vodeće svetske sajmove u ovom sektoru, a učešće srpskih kompanija tradicionalno organizuju PKS i RAS. WorldBuild 2018 održan je od 3. do 6. aprila.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online