Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 25.01.2018.
11:37
Danas A

Posle Vučića, šeik napravio dogovor i sa Lukašenkom

Umesto rezidencije za prestolonaslednika Ujedinjenih Arapskih Emirata šeika Muhameda bin Zajeda al Nahjana, kako je najavljeno leta 2013, na mestu nekadašnjeg hotela Jugobanke na Kopaoniku ove godine trebalo bi da bude otvoren luksuzni kompleks sa 120 soba, namenjen svetskom džet-setu, piše Danas.

Tanjug
Predsednici Srbije i Belorusije Vučić i Lukašenko (Foto: Arhiva)

Tako je bar, najavljujući svoj naredni veliki projekat, saopštila Viceroy hotel grupa sredinom prošle godine u Los Anđelesu.

"Otvaranje Viceroy Kopaonik će ponuditi gostima iz svetskog džet-seta alpsko iskustvo na živopisnoj destinaciji", navodi se na sajtu ove kompanije koja ima 550 hotela širom sveta, uključujući Njujork, San Francisko, Buenos Ajres, Istanbul, Abu Dabi, ali i egzotične lokacije poput Meksika i Paname.

Međutim, kako se saznaje, hotel koji se nalazi na odličnom mestu, preko puta Kluba A i nedaleko od hotela Grand, tek je u završnoj fazi grubih radova. Sagovornici Danasa koji rade i žive na Kopaoniku "prvi put čuju za Viceroy", ali su na osnovu fotografija sa sajta potvrdili da se radi o hotelu koji je šeik kupio. Iako je nemoguće odrediti koliko je još posla ostalo, tvrde da se na njemu i dalje radi, i da ne očekuju da bude završen "do zime".

Šeikov Kopaonik properti investments gradi u Minsku

Srbija nije jedina destinacija na kojoj je šeik Al Nahjan odlučio da ulaže u izgradnju hotela. Mediji u Belorusiji prošle godine pisali su o tome kako je firma KPI Specijalni projekti (osnovana svega nekoliko meseci posle KPI u Beogradu, al Daheri isto direktor), iza koje stoji Kopaonik properti investments kupila plac od šest hektara u centru Minska, na mestu bivše bolnice i sajma, na kom će biti građeni hotel, restorani i butici.

Tamošnji mediji pišu o tome da je Minsk decembra 2016. sa firmom Kopaonik properti investments potpisao ugovor o ulaganju 250 miliona dolara u luksuzni kompleks.

"Predsednik Belorusije je nekoliko puta bio gost prestolonaslednika UAE. Često je u gostima kod Muhameda bin Zajeda Al Nahjana bio i stariji sin beloruskog predsednika Viktor Lukašenko. Na primer, bilo ih je moguće sresti zajedno na trci Formule 1 u Abu Dabiju", piše informativni beloruski portal tut.by.

Jula 2013. šeik Al Nahjan kupio je od Vlade Srbije bivši hotel Jugobanke za 1,5 miliona evra, ali više od prodaje tih dana vest je bila da je država u ovoj transakciji ostala "kratka" za celih 600.000 evra. Naime, Direkcija za imovinu je od suvlasnika hotela otkupila hotel za 2,1 milion evra, da bi ga država posle prodala kompaniji Property investment LLC iz UAE, u vlasništvu šeika Al Nahjana, za 1,5 miliona evra.

Kada je kupljen hotel Jugobanke, najavljeno je da će on biti luksuzni objekat sa ne više od 50 soba koji bi bio otvoren za druge goste, osim u slučaju kada je šeik tu. U planu je bilo da hotel bude otvoren u jesen 2017, što se, ipak, nije desilo. Radovi na izgradnji hotela počeli su septembra 2015. ali su kasnije stagnirali sve do prošle godine kada se, kako kažu meštani, "radilo dan i noć".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online