Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 27.11.2017.
17:56
Vestionline A

Dobre vesti za privredu zlatiborskog okruga

Najmanje tri dobre vesti za privrednike stigle su u jednom danu u Zlatiborski okrug. Prva da je na samitu u Budimpešti potpisan ugovor za nastavak izgradnje autoputa na Koridoru 11, od Preljine do Požege.

Tanjug
Marko Čadež: Naš posao je da podržimo kompanije inicijativama za unapređenje regulatornog okvira

Druga da je Ministarstvo energetike dalo zeleno svetlo i predložiće vladi odluku koja  će omogućiti izdavanje distributivne dozvole, odnosno da se gasovod Sevojno-Čajetina-Zlatibor izgrađen 2013. konačno stavi u funkciju privrede i građana.

Treća je da smo danas ovde da podržimo privredu, da zajednički otklanjamo barijere poslovanju, menjamo zakone i unapređujemo poslovni ambijent, ubrzamo izdavanje uvozno - izvoznih  dozvola..., rekao je Marko Čadež, predsednik PKS, tokom obilaska užičkih kompanija.

Primera radi u oblasti  namenske industrije,  očekuju nas izmene Zakona o izvozu naoružanja i opreme, kao i Pravilnika o zaštiti na radu iz 1969. godine, kako bi kompanije mogle efikasnije da posluju, rekao je Čadež, nakon razgovora sa menadžmentom užičkog Prvog partizana.

- Nije naš posao da se mešamo gde će privreda da investira i šta će da proizvodi, naš posao je da podržimo kompanije inicijativama za unapređenje regulatornog okvira - naglasio je Čadež.

Prednost komorskog sistema, po rečima predsednika Čadeža, jeste što svakoga dana na bilo kom kraju sveta može da uspostavi kontakte sa kolegama,  da poveže domaću privredu sa partnerima iz inostranstva.

Na pitanje novinara kako ocenjuje privredu ovog regiona Čadež je rekao da je posebno značajno da se razvije infrastruktura - gradi autoput, rekonstruiše pruga,  da se kompanije bolje snabdevaju gasom i strujom, što će omogućiti njihov  brži razvoj i privlačenje investitora.

Ističe da je vidljiv rast u pojedinim sektorima u regionu, da ima odličnih kompanija koje uspešno proizvode, izvoze i zapošljavaju ljude. Čadež je naveo primere Sirogojno kompani, velikog srpskog izvoznika smrznutih malina na svetska tržišta,  Prvog partizana koji će u ovoj i narednoj godini investirati 25 miliona evra u novu fabriku i programe, Jedinstva koje je uspelo da uđe konzorcijum predvođen japanskom kompanijom koji će raditi na projektu odsumporavanja u Termoelektrani Nikola Tesla A.

To je za ovu kompaniju posao vredan 95,5 miliona evra i dokaz da može da se takmiči na međunarodnim tenderima sa najboljim igračima, ali i da na ugovorenim poslovima uposli i druge domaće kompanije. Čadež je istakao i primer brzorastućeg preduzeća Divi koje svake godine, već šest  godina za redom, investira po četiri miliona evra.

Nakon poseta ovim kompanijama predsednik PKS je razgovarao sa predstavnicima oko 20 kompanija  Zlatiborskog okruga.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online