Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 13.10.2017.
17:57
Vestionline A

Nove tehnologije u oblasti ulja i maziva

U saradnji sa PKS kompanije Triton Oil i Orbico organizovale su konferenciju "Together anything is possible" na kojoj su predstavljena iskustva klijenata u primeni "Shell" ulja i maziva, uz informacije o Shell proizvodima i njihovoj primeni u industriji.

Tanjug (Arhiva)

- Današnji skup je način da se predstave jedan globalni brend i njegov sigurni dobavljač koji uz proizvod dostavlja i sertifikat o kvalitetu zasnovan na evropskim standardima - rekao je Ljubinko Savić iz Udruženja za energetiku PKS.

Otvarajući skup, Ljubinko Savić, zamenik sekretara Udruženja za energetiku i energetsko rudarstvo PKS istakao je važnost događaja poput konferencije koju su organizovali kompanije Triton Oil i Orbico, uz podršku PKS.

- Danas imamo prezentaciju iz primene nekih novih tehnologija u segmentu maziva. Nove tehnologije su upravo ono čime PKS pokušava da animira kompanije u Srbiji.  Dakle, da predstave novitete i podele svoja iskustva sa drugim kompanijama koje bi ih implementirale u svojim redovnim poslovnim aktivnostima -  istako je Savić.

Prema njegovim rečima, kada se govori o segmentu maziva, PKS se već dugi niz godina aktivno bori protiv sivog tržišta maziva, nelojalne konkurencije i falsifikata. Naglašavajući važnost pouzdanosti nabavke proverenih proizvoda u oblasti ulja i maziva, Savić je kazao da je pored predstavljanja brenda kao što je Shell,  današnji skup i način da se prezentuje i njegov sigurni dobavljač koji uz proizvod dostavlja i sertifikat o kvalitetu zasnovan na evropskim standardima o kvalitetu, navodi se u saopštenju Privredne komore Srbije.  

Učesnicima konferencije obratio se i Zoran Milovanović, direktor kompanije Triton oil Srbija koja je generalni distributer Shell maziva u Srbiji.

- Orbico i Triton Oil po drugi put ove godine nastupaju zajedno pod sloganom TOGETHER ANYTHING IS POSSIBLE na još jednoj Shell konferenciji, organizovanoj u saradnji sa Privrednom komorom Srbije. Na ovom skupu smo okupili stručnjake iz različitih oblasti industrijskog poslovanja, sa ciljem širenja znanja o tome koliko je adekvatan odabir ulja i maziva bitan za funkcionisanje  različitih privrednih grana - kazao je Milovanović.

Triton Oil i Orbico su na skupu okupili i predstavnike kompanija koje koriste „Shell“ ulja i maziva u svojim operacijama u Srbiji. Između ostalih, to su bili predstavnici kompanija i preduzeća poput RTB Bor, Rudnik Kovin, Graditelj NS, Energo Pet, Pollino Plast i drugih.

- Prepoznali smo formulu za uspešno razvijanje brenda Shell u Srbiji uz istovremeni razvoj i kompanija sa kojima sarađujemo. Na taj način nastavljamo naš uspešan poslovni rast na domaćem tržištu - rekao je Milovanović, predstavljajući paletu proizvoda Shell-a koji se mogu nabaviti u Srbiji preko kompanije Triton Oil.

Na konferenciji je istaknuta važnost i veličina kompanije Shell kao jednog od globalnih lidera u proizvodnju ulja i maziva. "Već 10 godina za redom kompanija je prema istraživanju agencije Kline & Company najveći dobavljač maziva na svetu, sa ukupnim učešćem od 11,6% na globalnom nivou. Od 2015. godine doživeo je veliku ekspanziju u Srbiji zahvaljujući kvalitetu svojih proizvoda“, rečeno je na konferecniji.

U prezetacijama ostalih učesnika poput Igora Jokića iz kompanije Orbiko ukazano je na nove tehnologije poput GTL tehologije.

- Inovativne tehnologije i razvoj su sastavni deo svakog Shell proizvoda. GTL tehnologija (Gas To Liquid) predstavlja rezultat istraživanja i razvoja u koji se svake godine uloži 1,2 milijarde dolara na globalnom nivou. Još 1983. godine bio je pokrenut pilot projekat u Amsterdamu, a 2010. je u novoj rafineriji u Kataru započeta serijska proizvodnja goriva i ulja. Prednosti GTL ulja u odnosu na ulja dobijena konvencionalnim postupkom su višestruke, a industrijski standardi su nadmašeni i po nekoliko puta što predstavlja svojevrsnu revoluciju u mazivima - kazao je Jokić.

Na skupu se moglo čuti dosta i o aktuelnom poslovanju i prisustvu Shell-ovih proizvoda u Srbiji: prema navedenim podacima na konferenciji u poslednje dve godine Shell je u Srbiji doživeo veliku ekspanziju zahvaljujući kvalitetu i eksploatacionim ispitivanjima koja su sprovedena u brojnim firmama (Lasta, Hesteel Serbia, Matijević agrar, RTB Bor, Rudnik Kovin i drugi). Sa grupom motornih ulja "Shell Rimula“ dobijeni su rezultati koji za više od 50% produžavaju interval zamene u odnosu na konkurentska ulja.

Takođe, "Shell" beleži odlične rezultate i u oblasti industrije. "Shell“ maziva se koriste u postrojenjima kompanija kao što su EPS, RTB Bor, MSK Kikinda, Lafarge, itd.  Ovakvim pristupom podignuta je svest o značaju izbora kvalitetnog maziva i dokazana stara maksima da je - skuplje u stvari jeftinije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online