Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 05.10.2017.
22:39
Vestionline A

Jedan od najbogatijih ljudi sveta poručuje: Ovu investiciju vam niko ne može potući

Milijarder Voren Bafet kaže da je najbolja investicija ona koju ne možete "potući", koja se ne može oporezovati i kojoj čak ni inflacija ne može ništa, preneo je CNBC.

EPA/Larry W. Smith
Voren Bafet

- Na kraju se sve svodi na to da postoji samo jedna investicija koja nadmašuje sve ostale – investicija u samog sebe. Niko vam ne može oduzeti ono što ste uložili u sebe, a svako ima potencijal koji još nije iskoristio – poručio je Bafet u nedavnom intervjuu za “Forbs”, na čijoj se listi najbogatijih u 2017. našao na drugom mestu.

Kurs govorništva promenio mu život

Jedna od Bafetovih investicija u samog sebe dogodila se kad se kao mladić prijavio za kurs javnog govora u institutu “Dejl Karnegi” koji je, kako kaže, promenio njegov život.

- Plašio sam se govora u javnosti kad sam bio mlad – rekao je Bafet, priznajući da je čak povraćao kad je trebalo da izađe na podijum.

Ipak, bio je odlučan da savlada ovaj strah i da impresionira Suzan Tompson, koju je kasnije oženio.

- Zaprosio sam svoju ženu tokom kursa, jer sam stekao pouzdanje u svoje sposobnosti. To mi je takođe pomoglo da prodam akcije u Omahi, uprkos tome što sam imao 21 godinu i izgledao još mlađe – istakao je preduzetnik.

Bafet, čija je imovina procenjena na 75,6 milijardi dolara, kaže da svako može povećati svoje potencijale samom sposobnošću boljeg komunicaranja i uvećanjem svojih talenata.

- Vaš potencijal je ono što će vam pomoći da imate zanimljiviji život, ali nema boljeg vremena da započnete da radite na tome od onog danas. Obratite se svemu što smatrate da su vaše slabosti i uradite to sada. Ako želite da učite više, počnite danas. Ne odlažite to za starost – poručio je milijarder, poznat kao “prorok iz Omahe”.

Bafet je dodao da će na taj način svako imati mnogo bolji život, ne samo u finansijskom smislu, već i zabavniji.

- Što ste vi zanimljiviji, imaćete više prijatelja. Dakle, uradite to – investirajte u sebe – zaključio je Bafet.

Saveti koji su promenili Bafetov život

Džo Hart, predsednik i izvršni direktor instituta “Dejl Karnegi”, čiji je kurs pohađao Bafet, otkrio je za CNBC koje su to ključne lekcije da postanete bolji u komunikaciji.

To su:

1. Učite što više možete – najbolje govore drže dobro pripremljeni ljudi.

2. Pričajte o svojim iskustvima – unošenje ličnih elemenata u govor najbrže osvaja publiku.

3. Koristite kratke zabeleške – dobar govor nikad se ne piše unapred.

4. Zanimajte se za temu – entuzijazam čini znatnu razliku.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online