Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 07.09.2017.
17:32
Vestionline A

Čadež uručio premijerki knjigu analiza

Predsednik Privredne komore Srbje Marko Čadež simbolično je uručio premijerki Ani Brnabić knjigu kvartalnih analiza i istakao da dodatnu snagu ovim analizama daje činjenica da su prikupljene i usaglašene kroz sistem 17 regionalnih parlamenata koje su privrednici sami izabrali za svoje predstavnike.

Tanjug
Ana Brnabić i Marko Čadež

Šesta kvartalna analiza primene propisa od značaja za privredu predstavljena je u PKS, a u njoj je sabrano gotovo 60 inicijativa privrednika za izmene postojeće, donošenje nove regulative i unapređenje prakse u cilju, kako je istaknuto, poboljšanja uslova privređivanja kao preduslova uspešnijeg i konkurentnijeg poslovanja domaćih kompanija. 

Reč je, navode iz PKS, o vlasnicima i menadžerima 685 kompanija.

- Poseban kvalitet i značaj  sastanka je u tome što o inicijativama privrednika i konkretnim životnim problemima i načinima kako da ih zajednički prevaziđemo razgovaramo na najvišem nivou - istakao je Čadež.

On je rekao da je PKS igradila zdrav i efikasan mehanizam uticaja privrede na kreiranje privrednog ambijenta, kako unutar samog komorskog sistema kroz regionalne parlamente, tako i u, kako je rekao, komunikaciji sa državom kroz odredbe novog zakona koji vladu i nadležne državne institucije obavezuju da o svim propisima od značaja za privredu pribavi mišljenje Komore.

- Za nepunih godinu dana, od decembra, u saradnji sa vladom, nadležnim ministarstvima i drugim državnim institucijama, realizovano je čak 25 inicijativa privrede, upućenih kroz kvartalne analize -  naveo je Čadež.

On je podsetio da je poslednja usvojena inicijativa o izmenama i dopunama pravilnika o sadržini dokumentacije koja se podnosi uz zahtev za izdavanje dozvole za uvoz, izvoz i tranzit otpada koje su stupile na snagu pre nekoliko dana.

Time je, naveo je on, odblokiran postupak izdavanja uvoznih dozvola za neopasni otpad, te su, kaže, sprečene ogromne štete koje su mogle biti prouzrokovane zaustavljanjem proizvodnje u fabrikama.

Iz PKS poručuju da se planiraju ključne izmene Zakona o javnim nabavkama, te da se izmene odnose na odnose se na potpuno usklađivanje propisa Srbije u oblasti javnih nabavki sa pravnim tekovinama Evropske unije.

Isto tako, navode, radi se na izmenama Zakona o privrednim društvima.

- Cilj donošenja izmena i dopuna Zakona o privrednim društvima je usaglašavanje sa pravnim tekovinama EU i prevazilaženje problema primene postojeaih odredbi u praksi u oblastima prinudne likvidacije, prinudnog otkupa akcija, prava manjinskih i nesaglasnih akcionara - rekao je Čadež.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online