Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 10.08.2017.
09:32
Vestionline A

Vučić na otvaranju Ikee: U Srbiju stigao duh pobede i konkurencije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je jutros sa direktorima Ikee, koja danas zvanično otvara svoju prvu filijalu u Srbiji.

Tanjug
Aleksandar Vučić na otvaranju prve Ikee u Srbiji

Vučić, ali i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, pre ulaska su se kratko zadržali u neformalnom razgovoru sa direktorima Ikee, nakon čega su ušli u zgradu gde su, pre formalnog otvaranja, održali sastanak.

- Ikea je u Srbiju donela duh pobede i konkurencije koji će podstaći naša preduzeća da još bolje rade, a dolaskom ove kompanije Srbija se konačno našla na mapi 49 pristojnih, normalnih, uređenih zemalja u koje je Ikea došla - rekao je jutros za RTS predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Navodeći da se u "Ikei" za sada prodaju dva srpska proizvoda, oklagija i daska za sečenje, Vučić je rekao da očekuje da će se uskoro povećati broj domaćih kompanija koji će postati dobavljači.

- Ne smem da otkrivam, ali očekujem da će to da bude mnogo višše i bolje u kratkom vremenskom periodu. Za ššest meseci ćemo da razgovaramo, i onda cete da vidite da građani Srbije mogu da proizvode za 'Ikeu' na globalnom nivou", rekao je Vučić.

Tanjug
Vučić u razgovoru sa upravnim odborom Ikee

- Mislim da je važno da svi počnemo da razmišljamo na drugačiji način i da ne želimo Srbiju koja će da tavori. Ovo pokazuje da možemo da radimo, a IKEA je odličan primer i simbol značajnih promena koje smo započeli - izjavio je Vučić.

Kako je dodao, dolazak robne kuće IKEA jeste velika investicija, ali njen dolazak znači mnogo više od toga.

- To je put promene, pobede, konkurencije i tržišnog duha koji smo želeli da razvijamo od 90-ih godina - rekao je predsednik Srbije.

Današnje otvaranje velelepne robne kuće je, kako je rekao, dokaz da kada radimo marljivo, i kada dozvolimo investitoru da uloži novac, možemo da budemo ponosni.

Kako kaže sinoć je dobio poruku od domaćeg najboljeg proizvođača nameštaja Jele jagodinske, Miodraga Radovanovića, koji mu je rekao da je dobro što je Ikea došla, što će imati snažniju konkurenciju, da će oni praviti bolji nameštaj koji će imati bolju prođu.

- To je taj duh pobede, konkurencije. Iako mi se čini da bi se neki vratili u samoupravljanje - naglasio je predsednik.

Vučić je kazao da je dolazak Ikee poruka i za druge investitore, podsetivši da je Srbija trenutno jedna od najboljih zemalja u svetu po grinfild investicijama, što se odrazilo i na povećanje broja zaposlenih.

Državni vrh stigao na otvaranje

Tanjug
Državni vrh prisustvovao otvaranju

Osim Vučića, na otvaranje prve Ikeine prodavnice nameštaja u Srbiji posle 25 godina, stigli su i ministri spoljnih poslova i turizma Ivica Dačić i Rasim Ljajić. U njihovom društvu je i generalni sekretar Predsedništva Srbije Nikola Selaković.

Osim ministara, tu je i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež ali i gradski čelnici - gradski menadžer Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović i gradski urbanista Milutin Folić.

Nakom sastanka, generalni direktor Ikee za jugoistočnu Evropu Stefan Vanoverbeke obratio se gostima rekavši da mu je zadovoljstvo što je Ikea otvorena danas, 16 meseci nakon postavljanja kamena temeljca.

Ikea Srbija je deo Ikea grupe, rekao je on i predstavio istoriju nastanka Ikee.

- U Srbiju nećemo doneti samo sjajne cene već želimo da doprinesemo boljem standardu srpskog društva - kazao je i dodao da je i predsednik Vučić inspirisan njihovim idejama na šta je posebno ponosan.

Tanjug
Direktor Ikee za jugoistočnu evropu: Stefan Vonoverbeke

Ima još mnogo posla koji tek predstoji, ali danas je dan za slavlje, poručio je on i na srpskom jeziku se zahvalio okupljenima.

Dolazak građanstva se u Ikeu očekuje u 10 sati.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online