Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 02.08.2017.
22:09
Vestionline, Sputnjik A

"Trampova administracija pokazala nemoć: Rusiji objavljen trgovinski rat"

Ruski premijer Dmitrij Medvedev, komentarišući Trampovo potpisivanje zakona o sankcijama Rusiji, izjavio je da je Rusiji objavljen pravi trgovinski rat.

Reuters
Rusija će uspeti, uprkos sankcijama: Dmitrij Medvedev

- To što je predsednik SAD potpisao novi zakon o sankcijama Rusiji donosi nekoliko posledica. Prvo, nade da se poboljšaju naši odnosi sa novom američkom administracijom su propale. Drugo, Rusiji je objavljen pravi trgovinski rat. Treće, Trampova administracija je pokazala punu nemoć predavši na najponizniji način izvršnu vlast Kongresu. To menja raspored snaga u političkim krugovima SAD - napisao je Medvedev na Fejsbuku.

On je upozorio da će nove američke sankcije Rusiji trajati decenijama.    

- Režim sankcija je kodifikovan i trajaće decenijama, ako se ne desi čudo. Pritom, biće gori od zakona Džekson-Venik jer ima sveobuhvatan karakter i ne može biti odložen specijalnim nalogom predsednika bez dogovora sa Kongresom. Na ovaj način, odnosi između Rusije i SAD će biti krajnje napeti, bez obzira na sastav Kongresa ili ličnost predsednika - dodao je on.    

On je naglasio da državama predstoji dugo razjašnjavanje odnosa u međunarodnim organima i sudovima, dalje jačanje međunarodne napetosti i odbijanja da se reše najvažniji međunarodni problemi.    

Ruski premijer je saopštio da će Rusija nastaviti da razvija ekonomiju u socijalnoj sferi, baviće se zamenom uvoza, rešavati najvažnije državne zadatke oslanjajući se samo na sebe.

- Naučili smo to poslednjih godina, u uslovima skoro zatvorenog finansijskog tržišta, straha stranih kreditora i investitora da ulažu u Rusiju pod strahom sankcija protiv trećih lica i država - dodao je on.

- To nam je u nečemu i koristilo, iako su sankcije u celini besmislene. Uspećemo - izjavio je Medvedev. 

Američki establišment je u potpunosti preigrao Trampa: predsednik ne želi nove sankcije, ali je morao da potpiše zakon, primetio je Medvedev.

- Nova tema sankcija je pokrenuta pre svega kao još jedan način da se Tramp nauči pameti. Ispred nas su novi izazovi čiji konačni cilj je njegova smena s vlasti - uveren je on.

- Nesistemski igrač mora da bude uklonjen - zaključio je Medvedev.    

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online