Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 01.11.2016.
11:55
Vestionline A

Vučić nasmejao Nemce: Da sam ja Nemac, investirao bih u Srbiju!

Premijer Srbije je izlaganjem u Uberze klubu, jednom od najprestižnijih poslovnih klubova u Evropi, na temu "Stabilnost u teškim vremenima", završio u ponedeljak jednodnevnu posetu Hamburgu.

Tanjug
Aleksandar Vučić govorio i o jasnom evropskom putu Srbije

Premijer Vučić govorio je o ekonomskim reformama koje srpska Vlada sprovodi u poslednje dve godine, aranžmanu sa MMF-om, odnosima u regionu i evropskom putu Srbije.

- Ponosni smo na rezultate postignute tokom poslednje dve godine, ali smo veoma pažljivi i moramo da vodimo računa o našim javnim finansijama još godinu-dve. Ovo je posle 17 godina prva godina da imamo suficit u budžetu - naglasio je Vučić.

"Dajte recept - kako ste toliko popularni"

- Vi ste najpopularniji političar u Srbiji i dalje, i posle fiskalne konsolidacije. Imate li neki recept koji bi ste podelili sa evropskim političarima - pitao je Mihael Martens, novinar nemačkog "FranKfurter algemeine Zeitunga". 

Premijer je odgovorio da je narod u Srbiji prepoznao ozbiljnost njegovog rada i čnjenicu da ih nije lagao i davao lažna obećanja.

- Imaćemo veće penzije kad ih zaradimo - istakao je Vučić.

Kako navodi "Blic" tema razgovora bila je i, kako je Martens naglasio, "jedan od najvećih evropskih investicionih projekata", Beograd na vodi, koji se može porediti sa hamburškim "Hafen city-jem".

- To je najveći investicioni projekat koji smo ikada imali. 70 godina se u Beogradu pričalo o projektu grada na vodi, ali niko nije ništa do sada uradio - podvukao je Vučić, koji je naglasio da je ova Vlada uradila dosta i na izgradnji auto puteva i drugih infrastrukturnih projekata.

Rusija i Angela

Tema koja je takođe interesovala prisutne bila je i uloga Rusije u Srbiji.

- Naš stav je jasan. Strateški cilj nam je EU i to sam ponovio javno više puta - naveo je premijer.

Govoreći o kancelarki Nemačke Angeli Merkel, Vučić je naveo da "nas je spasila više puta i da to Srbi neće zaboraviti".

- Lojalni smo partneri i na evropskom putu smo zato što mislimo da je to tip društva kojem želimo da pripadamo - istakao je Vučić i zaključio:

- Da sam ja Nemac, ja bih došao da investiram u Srbiju - što je izazvalo aplauz prisutnih.

Da sarađujemo s bogatim Nemcima

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da su u Hamburgu razgovarali o dovođenju jedne velike kompanije u Srbiju što bi, ako se to ostvari, bila najveća investicija do sada - vredna nekoliko stotina miliona evra.

- Daćemo sve od sebe, borićemo se, za sada imamo 20 odsto šansi... bilo je 13 zemalja, a mi smo ušli u prvih pet. Zbog tajnosti postupka ne smemo govoriti o kakvoj kompaniji je reč, ali vlasnik te kompanije, ili vlasnica te kompanije, je među nekoliko najbogatijih ljudi u Nemačkoj - istakao je premijer.

Odgovarajući na pitanja, Vucić je rekao da je do sada posetio četiri nemačke pokrajine, Severnu Rajnu-Vestfaliju, Hesen, Bavarsku i Baden-Virtemberg naznačivši da su to četiri regiona sa kojima imamo najbolje odnose i najbolju trgovinsku razmenu, dok sa Hamburgom nemamo zadovoljavajuće ni ekonomske, ni političke odnose.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 03.11.2016. 22:20
Премијер је одговорио да је народ у Србији препознао озбиљност његовог рада и чњеницу да их није лагао и давао лажна обећања. „Имаћемо веће пензије кад их зарадимо“, истакао је Вучић.
Četvrtak 03.11.2016. 22:25
Мени никако није јасно,човјек побједи на изборе, подржи га већи број држављана а онда по форумима и нету пљување, незадовољство.... Ко год нешто позитивно напише-бот, нема грешке...дали је могуће да су по нету само људи који гласаше против Вође или нам је пак незадовољство генетски усађено и доста лакше пљувати по своме него латити се мотике??? Да се разумијемо, свака част изузецима и велики респект!!!Ја нисам ни држављанка ни гласач Србије, што не значи "да лако је мени",напротив, још теже јер имам прилике да чујем мишљење других Нација о нама.... Живјели!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online