Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 25.06.2016.
15:56
Vestionline A

Da li će Britanija šutnuti evropske radnike?

Bregzit je jasna poruka i Evropljanima, koji žive i rade u Britaniji, da možda neće moći da zadrže posao i ostanu.

Reuters
Nova pravila za radnike Britanije

Pravila EU garantuju bezvizno kretanje ljudi i radnika u 28-članom bloku. Sada kada Ujedinjeno Kraljevstvo izlazi iz EU, to slobodno kretanje bi moglo da se dovede u pitanje.

Radnici bi već trebalo da se brinu da li će moći da zadrže posao i da svojim EU pasošem ostanu u zemlji.

Pravnici kažu da se stvarni neće promeniti odmah. Ali na duži rok, situacija će biti neizvesna kako za radnike iz EU, tako i za njihove poslodavce. 

Ipak, sa svih strana stiže upozorenje da će definisanje uslova ko i kako može da ostane biti težak zadatak i pravno i administrativno. 

Stručnjaci za imigracije već savetuju radnike da ukoliko žele da ostanu u Britaniji, podnesu odmah zahtev za stalni boravak. 

Međutim, s ozbirom na to ta taj zahtev ima preko 80 strana, to je ogromna papirologija za kompanije koje žele da zadrže svoje radnike.

POVEZANE VESTI

Subota 25.06.2016. 16:15
Bice tu svega i svacega ali ce haos opstati - a na primanja i vracanja migranata da se i ne osvrcemo danas.
Subota 25.06.2016. 17:03
Dupolizac (sad_europa), onoliko koliko imaju veze amebe i sisari, toliko ti imas veze sa pamecu! Ne vidim u ovoj vesti NIGDE da se pominje Rusija. Niti "Bacuske" boli kriv qrac za EU! Ovde se radi o oko 2 miliona (pre svega Polajaka) onih koji su nagrnuli u obecani raj - Veliku Britaniju. I Englezima je pukao film, jer ne zele da njihovu socijalnu zastitu i zdravstvenu zastitu koristi neko ko nije ni dana radio u toj zemlji (a to je, do danas, bilo sasvim moguce i Poljaci, pre svih i najvise su to koristili). Inace, mislim da ce, kao sto je i uvek bivalo, oni koji su se vec ukrcali na Titanik, biti legalizovani i ostati. Samo, novi nece lako dolaziti. A tebi bih "sad_evropa" preporucio da posetis psihijatra. Nekim (pametnijim) ludacima se prividjaju pacovi i misevi, a tebi, ni manje, ni vise, nego Rusi! To se, vec zove Delirium tremens. Karakteristican za teske alkoholicare, ali nije redak ni kod ostalih..
Subota 25.06.2016. 16:15
E rusofili crcicete od muke !!! .... Bice jos ovakvog ili takvog "damage"-a ili mozda i nekog "disaster"-a medzu EU i Velike Britanije ... ali to ce ostati na nivou nesporazuma !? Ali NIKAD , razumete rusofili , NIKAD ono o cemu sanjate - "RUSKI san" !!! Pa nije EU i Velika Britanija Rusija da NISTA drugo ne znaju nego da RATUJU ... mozda ce biti nemira , ali ujedinjeni protiv Bacuska !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online