Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 21.10.2014.
12:19
Beta A

Do kraja godine sporazum sa MMF?

Predsednik vlade Aleksandar Vučić je izrazio očekivanje da će Srbija do kraja godine potpisati sporazum sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Predstavnici MMF-a uskoro u Srbiji: Aleksandar Vučić
 

"Očekujemo do Božića da potpišemo sporazum sa MMF-om, što će biti još jedna važna stvar za našu zemlju", kazao je Vučić novinarima u zgradi Vlade Srbije nakon sastanka sa predstavnicima Odbora nemačke privrede za istok.

On je istakao da je "veliki posao" završen u Vašingtonu i da će predstavnici MMF "vrlo brzo" biti u Srbiji.

Iza napada na pekare ne stoji ozbiljna organizacija

Predsednik Vlade Srbije izjavio je da iza napada na pekare Albanaca i Goranaca ne stoji ozbiljna organizacija i da su napadači maloletnici i mlađi punoletnici i najavio da će do kraja dana biti uhapšeni svi osumnjičeni.
"Neki su bili u alkoholisanom stanju, neki ne. Samo za jednu pekaru nisu otkriveni napadači i mislim da ćemo tokom dana taj slučaj rešiti", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Vučić je kazao da je sa predstavnicima Odbora nemačke privrede za istok razgovarao šta država još mora da napravi u pogledu poslovnog ambijenta.

"Sada u Srbiji ima 370 nemačkih kompanija, 25.000 ljudi radi u kompanijama čiji su vlasnici Nemci, a mi bismo želeli da u narednih nekoliko godina taj broj udvostručimo ili utrostručimo", dodao je on.

Kako je objasnio, predstavnici nemačkih privrednika su veoma zadovoljni reformama, posebno Zakonom o radu, ali da imaju primedbe na rad administracije i Zakon o planiranju i izgradnji koji bi trebalo da bude gotov u narednim nedeljama.

"Ono na čemu insistira Nemačka su mere fiskalne konsolidacije i stabilizacije deficita i mi to preduzimamo... Ono u čemu imamo suficit to su poljoprivredni proizvodi i mi i na tome radimo", naveo je Vučić.

Izvršni direktor Odbora nemačke privrede za istok Rajner Lindner kazao je da će taj odbor podržati Srbiju na njenom putu ka Evropskoj uniji, te da će dva pua godišnje imati sastanke kako bi se pratilo odvijanje započetih projekata i razgovaralo o novima.

"Želimo da gradimo puteve, železnicu, popravimo zdravstveni sistem, obrazovni sistem i popravimo stanje u državnoj upravi", naveo je Lindner.

Na sastanku je prisustvovalo 15 nemačkih kompanija i investitora.

Vlada o budžetu u sredu ili četvrtak

Vlada Srbije će sutra ili prekosutra usvojiti predlog rebalansa ovogodišnjeg budžeta i proslediti ga Skupštini na usvajanje, najavio je u utorak premijer Srbije Aleksandar Vučić.

"Ponosan sam na ljude u Vladi, na sve što preduzimaju da izlečimo ekonomiju zemlje, kako bi 2015. godine imali privredni rast", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije posle razgovora sa nemačkim privrednicima.

On je istakao da i pripreme budžeta za 2015. godinu idu po planu i da će Srbija u 2015. imati budžet u skladu sa mogućnostima.

"U septembu i oktobru imamo najbolju naplatu akciza na naftu i cigarete, što znači da su mere koje preduzimamo da se spreči siva ekonomija u toj oblasti počele da daju rezultat. Imamo i bolju naplatu PDV nego što smo očekivali", kazao je Vučić.

O smeni Selakovića

Aleksandar Vučić izjavio je da će razmotriti preporuku Agencije za borbu protiv korupcije da ministar pravde Nikola Selaković bude razrešen zbog sukoba interesa.

"Naravno da ću se baviti time, kao što se sasvim sigrno neću baviti da li su ukrali zgradu, opljačkali pare. Time će se baviti nadležni organi", rekao je Vučić u Vladi Srbije na pitanje novinara da li je razgovarao sa Selakovićom o zahtevu Agencije i šta će učiniti.

On je dodao da je veliki optimista da će Železara Smederevo dobiti strateškog partnera, nakon sinoćnog razgovora sa potencijalnim investitorom.

"U subotu sam razgovarao sa zainteresovanim investitorom za hemijski kompleks i nadam se da će i taj problme biti rešen", rekao je Vučić i dodao da je imao razgovore i sa investitorima koji žele da ulažu u Novom Sadu i Nišu.

POVEZANE VESTI

Utorak 21.10.2014. 12:24
Vučić i MMF koje li je veće zlo za Srbiju.
Utorak 21.10.2014. 14:48
Rusija nam nudi miljarde za kompletnu obnovu Srbije, ovaj šipac pravi dogovor da mmf-om ! Ne treba biti previše pametan, pa da se shvati ko nam je najveći neprijatelj !!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online