Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 21.02.2013.
03:28
Beta A

Stekli se uslovi za poskupljenje struje

Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je u Beogradu da njeno ministarstvo ne odlučuje o poskupljenju struje, ali da će se uskoro "steći uslovi" za to.

Struja mora da poskupi da EPS ne bi propao
 

Uslovi za poskupljenje struje su osnivanje preduzeća za javno snadbevanje električnom energijom, izrada socijalnih karata i novog tarifnog sistema.

Ministarka je najavila da će Upravni odbor Elektroprivrede Srbije (EPS) za dva dana formirati preduzeće za javno snadbevanje, a za desetak dana bi trebalo da bude završen tarifni sistem i da Vlada Srbije utvrdi porpis o socijalnim kartama za energiju.

Ona je pritom kazala da ne želi da nagađa o zaduženju EPS, ni o datumu poskupljenja struje.

Zorana Mihajlović

"Ministarstvo ne odlučuje o tome ni kada, ni koliko će poskupeti struja... Sigurno je da će EPS u jednom trenutku morati da se zaduži da bi mogao da prevaziđe finansijske probleme, ali svakako ne bih licitirala sa iznosom naročito kad se radi o stotinama miliona evra", rekla je ministarka.

Ona je kazala da EPS mora da sprovodi politiku Vlade i da je zato insistirala da se što pre održi sednica Upravnog odbora EPS na kojoj će se, po Zakonu o energetici, formirati privredno društvo za javno snadbevanje električnom energijom. Trebalo bi da uslede, kako je rekla, druge promene i restrukturiranje EPS.

"EPS ne može da čeka, niti Srbija može da čeka da se rešavaju razmirice unutar tog javnog preduzeća", rekla je ministarka.

Zorana Mihajlović je najavila da će sledeći korak biti uređivanje finansijskog stanja EPS o čemu će se razgovarati sa Ministarstvom finanasija.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 21.02.2013. 06:24
Gospodjo Ministarka! U vasem izlaganju se oseti velika kolicina licemerja i arogantnosti. Potsecam vas da je Profesor Petrovic napravio kolektor suncane energije kao i temperaturni akumulator koji akumulise temperaturu 6 meseci. Poznavajuci tu tehnologiju (radio sam na slicnim projektima koji nisu ni blizu karateristika kao uredjaj od Profesora Petrovica) vi mozete da dobijete izuzetnu jeftinu elektricnu energiju,bez CO2 sto se u svetu tretira kao cudo od tehnologije. Poznato mi je da je licno vama Profesor Petrovic ponudio da bi dobio podrsku od vlade Srbije kao strateski proizvod Srbije,i da vi niste mrdnuli prstom.
Četvrtak 21.02.2013. 06:59
Zašto osnivaju još jednog posrednika između potrošača i proizvođača struje, pa to mora da povuče poskupljenje? To "preduzeće za javno snabdevanje"?
Četvrtak 21.02.2013. 12:50
Stekli se uslovi za poskupljenje, a kako to? Da nisu možda veće plate građana, viši standard? Razumem da postoji potreba za povećanjem, ali budimo razumni. Struja je dovoljno veliki trošak za prosečnu srpsku porodicu!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online