Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 14.11.2018.
00:11
A. Vučićević - Vesti A

Nađu vam neću oprostiti!

Dragana Petrović iz Kragujevca, majka dvogodišnje Nađe koja je u aprilu ove godine preminula zbog posledica morbila, podigla je ovih dana veliku prašinu u medijima. Izrevoltirana pažnjom koju je pevač Darko Lazić dobio nakon saobraćajne nesreće, istakla je da bi njeno dete danas možda bilo živo da je dobilo negu kakvu ima poznati pevač.

facebook.com
Nađa Petrović

- Neka sam bezosećajna, neka sam odvratna. Ne, ne žalim ga ni najmanje! Žalim svoje dete koje nije dobilo negu kao on! Lazić je imao više konzilijuma za ovih 15 dana nego Nađa za tri meseca. Dovode stručnjake sa svih strana za njegov kuk koji je skrcao jer je narkoman koji je vozio nadrogiran. Da sam imala novca da dovedem stručnjake iz inostranstva ili da je odvedem kod privatnika, moje dete bi danas još bilo živo - rekla je Nađina majka.

Ona je podnela tužbu protiv KC Kragujevac jer nisu ispoštovani protokoli o izolaciji. Kada je Nađa napunila godinu i po, ustanovljeno je da ima autoimunu bolest - poliglandularni sindrom tipa zbog koga nije smela da primi MMR vakcinu. Kada je došla da primi svoju redovnu terapiju u KC Kragujevac, smeštena je u sobu s detetom koje je bolovalo od morbila, pa je i sama zaražena. Nakon tri meseca borbe, izgubila je bitku sa životom 4. aprila.

U medijima se oglasio direktor KC Kragujevac Predrag Sazdanović koji je istakao da je unutrašnjom kontrolom utvrđeno da propusta nije bilo.

- Uvidom u dokumentaciju utvrđeno je da je Nađa Petrović 5. januara 2018. primljena na odeljenje intenzivne nege. Odmah su sprovedene protokolom sve predviđene procedure dijagnostike i lečenja. Nađa je prvog dana bila sama u izolaciji, tačnije bila je sama u četvorokrevetnoj sobi. Sutradan su se pojavili drugi pacijenti sa sličnim tegobama. Tada je Nađa bila prebačena u jednokrevetnu sobu. Napominjem da je ovde bio angažovan ceo kolegijum klinike za pedijatriju. Preduzete su sve mere predviđene u ovakvim slučajevima - izolacija, higijena, posebna sterilizacija. I tek posle preduzetih svih predviđenih mera Nađa je prebačena u tu jednokrevetnu sobu - izjavio je dr Sazdanović.

Nakon te izjave dr Sazdanovića, Dragana Petrović odlučila je da protestuje ispred bolnice. Kako kaže, ne zna kako je moguće da je unutrašnja kontrola utvrdila da nije bilo propusta, kad je svima jasno da jeste.

- Žene koje su bile sa mnom u bolnici su živi svedoci i sve će javno istupiti ako bude bilo potrebno. Zbog sramne izjave direktora Sazdanovića koji je slagao sve o njenom smeštaju idem da protestujem ispred bolnice. Oni su prokockali Nađin život. Nije tačno da je dete prebačeno u jednokrevetnu, već je bila u osmokrevetnoj sobi. Najvrednije sam izgubila, više nemam šta - kaže Dragana za "Vesti" .

Istina je samo jedna

- Zahtevaću spoljnu kontrolu. Moćnici misle da imaju monopol nad istinom. A istina je samo jedna. Meni nije problem da pogazim sve pred sobom da dođem do nje - ističe nesrećna Kragujevčanka.

"Doktor mi preti davljenjem"

Dragana Petrović je istakla da je zbog tužbe koju je podnela protiv bolnice "dobila i pretnje od doktora Vladimira Cimermana". On je javnosti poznat kao predvodnik grupe roditelja koji su podneli tužbu protiv velikog broja javnih ličnosti koje su svojim izjavama podsticale roditelje da ne vakcinišu svoju decu. Kako kaže Dragana, on joj je pretio davljenjem i lomljenjem kostiju ako ne ućuti.
- Rekao mi je da zna adresu mog advokata i da će me sačekati kad budem dolazila kod njega. Plašim se za svoju bezbednost - rekla je vidno potresena Dragana za "Vesti".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online