Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 27.09.2017.
13:55
Vestionline A

Predstavljeni rezultati projekta "Slavimo solidarnost"

Na konferenciji Fondacije Divac "Solidarnost u vreme krize" predstavljeni su rezultati projekta "Slavimo solidarnost" koju je Fondacija sprovodila u saradnji sa organizacijama iz pet zemalja – Mađarskom, Poljskom, Bugarskom, Albanijom i Makedonijom, a uz podršku EU Programa “Evropa za građane i građanke".

Na samom početku konfernecije Ana Koeshall, direktorka fondacije Ana i Vlade Divac pozdravila je sve prisutne i istakla da je moguće pokrenuti lavinu, lanac solidarnosti i preneti je na druge ljude

Nataša Kovačević, košarkašica i učesnica uvodnog panela je na svom primeru pokazala kako se može biti solidaran i nakon nesreće koju je doživela. Ona je posle amptuacije dela noge osim što je još jednu sezonu igrala košarku, osnovala fondaciju sa svojim imenom koja pomaže povređenim sportistima.

- Sport je divan, ali je obrazavanje veoma bitno jer to je ono što ostaje. Kada su je u pitanju rad u Fondaciji, moram reći da je veoma lepo ali i teško nabaviti finansijska sredstva. Mnogo puta su me savetovali da odustanem od svega toga ali kada vidite osmeh na tuđem licu to je nešto neprocenjivo - rekla je, između ostalog Nataša Kovačević.

Predstavnici svih šest zemalja predstavili su rezultate projekta kroz fotografije, brojeve i primere solidarnosti.

Na drugom panelu posetioci su imali prilike da čuju o značaju medija za podsticanje solidarnosti, a učešće su uzele Ana Đokić, novinarka Blica, Tanja Šikić, PR u RTS-u, koordinatorka CSR i humanitarnih akcija RTS-a, Dijana Zdravković, menadžer za komunikacije “Frankfurtske vesti”, Ognen Janeski, novinar i voditelj iz Makedonije, urednik fotografije novinske agencije TANJUG, Dragan Kujundžić, koji je ujedno i jedan od autora izložbe fotografija koja je pratila konferenciju i bila prikazana u 10 gradova Srbije.

Na kraju su prisutni imali priliku da čuju uspešne priče ljudi koji su sami pokrenuli akcije solidarnosti – Milan Juroković – Mile Stolar koji je čuven u Srbiji po svojoj akciji pravljenja stolica za hranjenje i njegova supruga su istakli da im mnogo znači da pomažu drugima, dok je Zoran Martinov, jedan od osnivača akcije “Čep za hendikep” u kome učestvuje 450 organizacija, rekao da kao osoba sa invaliditetom “nije želeo da sedi i čeka već je sam pokrenuo inicijativu za sebe i druge.”

Svi učesnici ovog panela istakli su još jednom veoma važnu ulogu medija bez kojih bi njihove akcije bile manje uspešne, a svest i senzbilisanost građana na nižem nivou.

Učesnici su naveli da bi potencijalne poreske olakšice bile od velkog značaja za humanitarni rad.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Pomoć za 44.000 duša
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online