Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 15.09.2017.
20:22
Vestionline, N1 A

Zemun: Roditelji "neprijatno iznenađeni" dopisom iz Ministarstva

Ministarstvo prosvete saopštilo je da je još jednom analiziralo situaciju u Osnovnoj školi "Svetozar Miletić" u Zemunu, kao i postupanje prosvetne inspekcije.

N. Skenderija
Miroljub Mosurović na prostestu ispred škole

Kako navode, nedvosmisleno su utvrđene nezakonitosti u radu bivšeg direktora Miroljuba Mosurovića.

Roditelji tvrde da u dopisu iz Ministarstva nema tema o kojima su pričali s ministrom Šarčevićem, prenosi "N1".

Mosurović je na početku ove školske godine smenjen, zbog čega je došlo do protesta roditelja i zaposlenih, koji su tražili da on ostane na funkciji. 

Prema navodima Ministarstva, inspekcija je nedvosmisleno utvrdila nezakonit prijem u radni odnos troje zaposlenih koji nisu imali potreban stepen stručne spreme, imali su samo osnovne studije, 240 bodova, a ne i master, kako Zakon propisuje, "pa je odluka o razrešenju jedina moguća". 

Na roditelje i zaposlene Ministarstvo je apelovalo da prihvate legitimno imenovanog vršioca dužnosti direktora, kako bi se rad u školi normalizovao i usledile redovne procedure izbora Školskog odbora i direktora, jer je to pre svega u interesu učenika. 

Na saopštenje Ministarstva prosvete reagovao je Savet roditelja škole, koji je konstatovao da je neprijatno iznenađen dopisom, koji je poslat nepotpisan. 

Roditelji su naveli i da su "na sastanku u sredu stekli utisak" da je ministar Mladen Šarčević zaista zainteresovan da vodi dijalog i da razmotri sve o čemu su razgovarali. 

Kako je objašnjeno, roditelji su došli kod ministra da traže zaštitu vrednosti kojima uče svoju decu - "poštenje, vredan rad, poverenje, solidarnost, odgovornost i upornost", a direktor Mosurović je "bio njihov nosilac i primer kako se one primenjuju". 

Roditelji tvrde da u dopisu dobijenom od Ministarstva nema tema o kojima su pričali na sastanku sa ministrom. 

"Umesto da je Ministarstvo iskoristilo mehanizme koje ima na raspolaganju (na primer, odlaganje izvršenja rešenja o razrešenju, ukoliko ne želi da smeni inspekcije na čiji rad i samo ima primedbe), svojim dopisom nas obaveštava da 'nezakonitosti u radu direktora predstavljaju teže povrede zakona, te je razrešenje jedina opcija'?! Podsećamo Ministarstvo da je u opisu rada sudstva da proceni da li je nezakonitosti u radu direktora uopšte bilo. Takođe, ako ih je bilo, nadležnost suda je da proceni da li su to bile 'teže povrede zakona' i koje su dalje posledice. Uvažavajući mišljenje Ministarstva o ovome, odluka ne može biti doneta na osnovu mišljenja jedne strane, pa makar to bio i ministar", navode roditelji. 

Oni su poručili ministru da neće odustati od onoga što su mu preneli i pozivaju ga da "zaista uradi ono u šta ih je uveravao na sastanku".

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online