Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 14.09.2017.
23:22
Tanjug, Vestionline A

Stiže novi simbol grada - "Belgrade Skyline"

Kompleks će se nalaziti na lokalitetu nekadašnjeg Saveznog ministarstva unutrašnjih poslova u Ulici kneza Miloša i očekuje se da će biti jedan od novih simbola glavnog grada.

Tanjug
Siniša Mali sa investitorima projekta "Skyline Beograda"

Na svečanosti u “Erport Sitiju“, kojoj je prisustvovao i predsednik Republike Aleksandar Vučić, prezentacijom je otkriveno kako će izgledati novi stambeno-poslovni kompleks u centru grada koji će se prostirati na 68.000 kvadratnih metara, a investitor je izraelska kompanija AFI Europe. 

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da, kada je pre tri i po godine imao priliku da razgovara sa predsednikom Aleksandrom Vučićem o strategiji i viziji razvoja grada, da je upravo u vidu imao ovakve projekte.

- Velike projekte koji menjaju panoramu grada, podstiču našu građevinsku industriju i od napuštenih i zapustenih lokacija, kao što je bila zgrada Saveznog MUP-a, prave nove simbole našeg grada. "Belgrade Skyline" je upravo takva investicija, od skoro 200 miliona evra, koja će, kada se završi, biti jedan od novih, možda i najlepši simbol našeg grada - rekao je gradonačelnik.

Kako ističe, svet je danas globalno selo, te investitori mogu da ulažu gde hoće, a smatra da ih nije lako privoleti i privući baš u vašu zemlju. 

- Mi smo to uspeli i ovo je dokaz da sve veći broj investitora veruje u našu zemlju, u naš grad. Znači, postali smo normalna, stabilna zemlja za ulaganje, a smanjenje nezaposlenosti, pokretanje industrije, govori upravo u prilog tome - rekao je Mali. 

On je dodao da je danas imao “divan dan“, jer je otvorio ritejl park u Lazarevcu i šoping centar u Rajićevoj , koji, zajedno sa Belgrade Skyline-om, kako ističe, čine sliku jednog novog, savremenijeg i modernijeg grada Beograda. 

Ambasadorka Izraela Alona Fišer Kam rekla je da je veoma zadovoljna što može da prisustvuje pokretanju trećeg projekta kompanije AFI Europe, koji će “redizajnirati“ obrise Beograda, a nalaziće se na, kako smatra, prestižnoj lokaciji u centru grada. 

Direktor "Belgrade Skyline" Adir El Al rekao je da je veoma ponosan što je označio početak projekta i dodao da čvrsto veruje da će “Belgrade Skyline” postati novi simbol srpske prestonice. 

Lokalitet, na kome se nalazilo bivše Savezno ministarstvo unutrašnjih poslova u Ulici kneza Miloša, biće pretvoren u 68.000 kvadratnih metara stambeno- poslovnog kompleksa. 

Za stambene jedinice predviđeno je 34.000 metara kvadratnih, za maloprodajni prostor 4.000, poslovni prostor trebalo bi da ima 30.000 kvadrata, dok će kompleks posedovati i veliku podzemnu garažu sa 900 mesta. 

Projekat je koncipiran kao kompleks tri kule, sa centralnom poslovnom kulom, koja će biti visoka 129 metara, kao i dve manje stambene kule, od 77 i 64 metra, koje će se nalaziti na bočnim ivicama parcele, dok će između kula biti formiran plato. 

Kompleks će biti izgrađen u dve faze, a završetak gradnje se očekuje za četiri do pet godina. 

Investitor je izraelska kompanija AFI Europe, a procenjena vrednost radova je 200 miliona evra.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online