Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 04.09.2017.
18:30
D. Marković - Vestionline A

Karneval brodova: Oluja odsvirala kraj

Ništa od najavljenog spektakla i zabave za Beograđane. Trinaesti po redu Beogradski karneval brodova koji je trebalo da se održi na reci, ispod zidina Kalemegdana, osujetili su oblaci, kiša i jak vetar.

D. Marković
Domaćinski brod pre kiše: Zvaničnici opštine Surčin nadgledali zabavu

Događaj koji je postao tradicija prestonice kojom se ispraća leto i zabava za porodice, zaljubljenike u reke i brodove, ostao je u senci nevremena koje je pokvarilo uživanje velikom broju posetilaca. Organizatori su na pola prekinuli manifestaciju, pa je ovoga puta karneval ostao bez pobednika, a posetioci bez užitka.

I mažoretkinje se razbežale

Tek su dečji hor, mažoretkinje, Voja Nedeljković i članovi Džet-ski saveza Srbije uspeli da izbegnu vremensku kataklizmu i pruže malo zabave za šetališta ispunjena znatiželjnicima koji su se ubrzo razbežali pod naletima jakog vetra. Najuporniji su se zaklonili u podnožju Starog železničkog mosta i odgledali ubrzan defile raznih brodova koji su u begu od kiše tek protutnjali rekom, dok je ostatak manifestacije otkazan, pa nije bilo muzičkog dela programa, dodele priznanja za najkreativniji brod i velikog vatrometa za kraj.

Beograd obara rekorde

Gradonačelnik Siniša Mali je na otvaranju manifestacije izrazio zadovoljstvo zbog velikog broja brodova koji su uzeli učešće i zbog povećanog priliva turista u prestonicu Srbije.
- Broj koji ću vam reći dokazuje da obaramo rekorde, a to je da smo u julu imali 33 odsto više noćenja turista u Beogradu nego u istom mesecu prošle godine, kao i više od 20 odsto u prvih sedam meseci ove godine u odnosu na prošlu godinu, što je dvocifreni rast. Nijedan grad u Evropi nema toliki rast broja turista - rekao je gradonačelnik, dodavši da to pokazuje da smo na dobrom putu i to što organizujemo manifestacije kao što je ova.

Spustili su se Beograđani i brojni posetioci na reku, poveli decu, prijatelje, komšije, male i velike ljubavi i uz dobro raspoloženje i pozitivnu energiju bili spremni da uživaju u istinskom scenskom spektaklu. Bogat kulturno-umetnički program, razne akrobacije na vodi i brodovi specijalno ukrašeni za ovu priliku na najkreativniji način trebalo je da pruže istinski užitak začinjen vatrometom za kraj. Iskustvo prethodnih godina obećavalo je dobar provod i priliku da se sa porodicom i društvom provede subotnje popodne pre ulaska u groznicu subotnje večeri.

D. Marković
I vatrogasci bili na paradi

Oblaci pretili od starta

Iako su oblaci pretili od starta, početak manifestacije je obećavao. Dok su se deca igrala i uživala u programu namenjenom za njih, a neki uživali u brojnim đakonijama sa okolnih štandova, Voja Nedeljković je najavio početak manifestacije, koji su svojim nasupom otvorili članovi Dečjeg kulturnog centra, Hor Čarolija u pratnji Minje Subote i Leontine Vukomanović. Mažoretkinje iz Bele Crkve performansom su dale notu karnevalskoj atmosferi, a zabava se ubrzo preselila na vodu.

Brojne akrobacije na reci izvodili su pripadnici Džet-ski saveza Srbije, koje su naročito najmlađi posetioci gledali bez daha, cimajući roditelje za rukave u trenucima oduševljenja. I kad je trebalo da usledi centralni deo, veliki defile najrazličitijih rečnih plovila, malih i velikih brodova i čamaca, snažan vetar je odsvirao kraj.

D. Marković
Zabava za najmlađe: Karnevalska atmosfera

Panični beg posetilaca

Žestoki naleti vetra, ubrzo ispraćeni kišom nagnali su u paničan beg veliku većinu posetioca. Dok su roditelji u panici sklanjali decu, drugi su hitali ka kafićima i tražili zaklon od nevremena. Mali broj onih najupornijih sakrio se pod konstrukciju Starog železničkog mosta, i odatle gledao ubrzan defile, koji je umesto predviđenih sat i po trajao jedva dvadesetak minuta ostavljajući žal što u njima nije moglo da se uživa natenane. Sam defile je prema informaciji koje su "Vesti" dobile od organizatora bio pod velikim znakom pitanja jer su se svi posetioci razbežali, ali su učesnici zbog velikog truda dobili priliku da makar i kratko prikažu svoju kreativnost.
Ubrzo je "Vestima" potvrđeno iz organizacije događaja da se ostatak programa otkazuje, tako da je proglašenje pobednika, nastup bendova i folklora i veliki spektakularni vatromet otkazan.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online