Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 18.08.2017.
13:35
N. Popović - Vesti A

ČITAJTE NA "VESTI DIGITAL": Reporteri "Vesti" prvi posetili malu Teodoru posle operacije u Frankfurtu

Teodora Vranješević (9) iz Kragujevca, zajedno s ocem Bogdanom i majkom Natašom, prošla je golgotu od kada joj je u rodnom gradu dijagnostikovana smrtonosna mijeloidna leukemija. Zahvaljujući lekarima i dobrim ljudima iz dijaspore i matice koji su skupili ogromna sredstva za lečenje na Univerzitetskoj klinici u Frankfurtu stigle su i ohrabrujuće vesti - transplantacija koštane srži obavljena 14. jula dala je dobre rezultate, a prošlog ponedeljka doktori su nakon skoro tri meseca dozvolili da Nataša svoju mezimicu provoza po bolničkom krugu u invalidskim kolicima.

Z. Vicelarervić
Mala Teodora Vranješević sa roditeljima i bratom 

Ali, samo na sat vremena i uz velike mere opreza, jer bi i najmanja infekcija mogla biti kobna. Zato je devojčica i u sred leta obučena do grla, a na ustima i nosu ima masku koja brani virusima i bakterijama da dopru do bolešću, teškim lečenjem i operacijom iscrpljenog Teodorinog organizma.

Reporteri "Vesti" su prvi novinari sa kojima porodica pristaje da se vidi i razgovara od kada su u Frankfurtu. Na razgovor je prva stigla majka Nataša. Bleda, mršava i iscrpljena upućuje nam osmeh, a za ruku vodi šestogodišnjeg Tedorinog brata Đorđa. Pomalo stidljivi dečak brzo se opustio i ispričao nam da će ovih dana krenuti u Internacionalnu školu u Frankfurtu, sa još nekoliko mališana koji još ne znaju ni reč nemačkog jezika.
 
- Ako se Teodorino lečenje i dalje bude odvijalo u najboljem mogućem smeru, predstoji nam najmanje još godina boravka u Frankfurtu, pa se Đorđev polazak ovde u školu podrazumevao - kaže nam Nataša.
 
Bogdan je u smeni kod Teodore, neko stalno mora da bude uz nju. Treba joj dodati vodu, odneti je do toaleta, dati sedative zbog bolova, jer ona ne može na noge. Mišići su joj zbog bolesti i dugog ležanja atrofirali, ali Nataša se nada da će devojčica uskoro uz pomoć fizioterapeuta ponovo prohodati.

- Kada bi, ne daj Bože, neki krvnik pobio celu moju familiju, ne bih imao srca da mu, kao odmazdu, poželim golgotu kakvu smo Teodora i mi prošli u poslednjih godinu dana.

Ove reči koje nam je, gledajući negde u prazno i otphujući dim sa ko zna koje upaljene cigarete izgovorio u krugu Univerzitetske klinike u Frankfurtu Kragujevčanin Bogdan Vranješević (44) možda najbolje opisuju muku kroz koju je prošla njegova devetogodisnja devojčica.

Ceo tekst našeg reportera Nebojše Popovića i fotografije Zorana Vicelarevića možete da pročitate u Vikend izdanju "Vesti", ali i bez odlaska na trafiku na - Vesti Digital.

Za to je potrebno samo da preuzmete aplikaciju: 

za Apple uređaje: https://appsto.re/de/XSioib.i

za android uređaje: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.publiss.client.p999R6wI! 

Vesti Digital - Vaše novine na ekranu

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online