Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 29.07.2017.
00:44
Đ. Barović - Vesti A

Nije jasno da li će "Goša" proraditi: Umesto pomoći, vuku nas za nos!

Predsednik štrajkačkog odbora fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke, Milan Vujičić kaže za "Vesti" da zastupnik vlasnika ove fabrike pokušava da izigra dogovor postignut u Vladi Srbije, a da će radnici konačnu odluku o tome da li se vraćaju poslu doneti tek pošto Kinezi odluče hoće li i koliko vagona kupiti.

V. Sekulić
Radnici Goše još čekaju spas

- Generalni direktor je jednu priču pričao u Vladi Srbije, tamo je sve obećavao, a sasvim drugu u Agenciji za mirno rešavanje sporova. Mada tri i po meseca priziva boga da Vlada ponudi baš ono što je i ponudila, sada nam preti stečajem. Radnici su ogorčeni iako je jutros trebalo da odlučimo da li prekidamo štrajk, tu odluku smo prolongirali da vidimo koliko će Kinezi kupiti vagona i koliko para vlasnici uopšte planiraju da nam isplate. U Vladi Srbije, generalni direktor je obećao 150.000 po radniku, ali čim smo izašli iz te zgrade kazao je: "Džabe se nadate, nema para, mogu najviše da vam isplatim po 30.000-40.000 dinara mada nam duguje 12 puta više. Kada smo se pobunili zapretio nam je da će pozajmiti pare da bi proglasio stečaj. To je zajebavanje, ne znam kako drugačije da opišem situaciju u kojoj smo - veli ogorčeno Vujičić.

Radnici Goše i rukovodstvo ove firme, u Vladi Srbije su dobili garancije da će biti reprogramirani dugovi za penziono i zdravstveno osiguranje, a zatim i da će im država pomoći, posredstvom SDPR, u prodaji proizvedenih vagona.

Halo gazda?

Predsednik Štrajkačkog odbora Goše potvrdio je za "Vesti" da je u Vladi Srbije došlo do apsurdne situacije da generalni direktor nije želeo ministru Kneževiću da da mejl adresu ili mobilni telefon vlasnika firme.
- Ministar mu je još u petak tražio kontakt, ali ovaj nije želeo da mu da. Onda smo mi, radnici, uspeli da dođemo i do direktorke te firme na Kipru, njenog mejla i telefona. Kada smo rekli ministru da smo mi pronašli broj, direktor je brže-bolje obećao da će on zvati. Sumnjam da je to učinio - kaže Vujičić.

- Oni su nam i pronašli kineskog kupca koji je odmah pošteno rekao da ne može da kupi svih 11 vagona. Ali, ako kupi pet-šest to je oko 280.000 evra i iz tog novca bez problema može da nam se isplati po 100.000 dinara. Dakle, mi smo sami pristali da nam se isplati manje od obećanog. Međutim, generalni direktor sada tvrdi da pre nego što isplati nas, mora da isplati neke poverioce, namiri neke račune, plati materijal, pa tek na kraju, ono što ostane, daće na ono što nam duguje. Ukoliko se to dogodi, nastavljamo štrajk - izričit je Vujičić.
 

POVEZANE VESTI

Subota 29.07.2017. 10:04
Срби су једини народ на свету дресиран за јахање, коме год се укаже прилика да им скочи на леђа. Ако држава не може да их помогне, зар није било никог ко је могао да их посаветује да не раде толико времена без плата.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online