Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 13.07.2017.
13:13
Vestionline, Tanjug A

Posle nezapamćenih zločina u centrima za socijalni rad: Zorana Mihajlović ima rešenje

Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost uz podršku Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women) obezbedilo je 60 panik taster sistema koji bi mogli u saradnji sa resornim Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja biti u kratkom roku postavljeni u centre za socijalni rad u cilju efikasnije borbe protiv rodno zasnovanog nasilja.

Tanjug
Alarmirati policiju u najkraćem roku: Zorana Mihajlović

- Zbog sve učestalijih napada i događaja sa tragičnim ishodima u centrima za socijalni rad koji potresaju celu Srbiju i ostavljaju ogromne posledice na decu, porodice i društvo u celini, obezbedili smo panik tastere za 60 objekata, kako bismo sprečili da se slične tragedije ponove“ - izjavila je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

Mihajlović, koja predsedava vladinim Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, istakla je da će se na taj način policija alarmirati u najkraćem roku, što će dalje uticati na veću bezbednost žena i dece korisnika usluga centara za socijalni rad, ali i svih zaposlenih u centrima, navodi se u saopštenju kabineta potpredsednice vlade.

- Pritiskom na taster socijalni radnik šalje signal koji u najkraćem roku alarmira najbližu policijsku stanicu. Na taj način pomoći ćemo da se spreče tragedije kakve su se dogodile u poslednjih nedelju dana u centrima za socijalni rad na Novom Beogradu i u Rakovici - smatra Mihajlović.

Ona je naglasila da je borba protiv rodno zasnovanog nasilja zadatak celog društva, koja zahteva saradnju vladinog i nevladinog sektora, svih nadležnih institucija, stručne javnosti i medija koji zajedno moraju da ulože više napora da se nasilju stane na put.

- Nasilje nad ženama nije samo problem države, institucija, zakona, to je društveni problem koji nećemo rešiti ako se svi ne uključimo. Moramo da brinemo više o drugima ako želimo da naša deca imaju sigurniji i zdraviji život - zaključila je Mihajlović.

Mali naložžio dodatno obezbeđenje u centrima za socijalni rad

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali dao je nalog da se hitno sprovedu aktivnosti na uvođenju dodatnih mera obezbeđenja u svim odeljenjima Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu.

Kako se navodi u saopštenju grada Beograda, on je to učinio imajući u vidu da su centri za socijalni rad u nadležnosti jedinica lokalnih samouprava.

Mali je izrazio najdublje žaljenje zbog tragičnog događaja koji se juče dogodio ispred Centra za socijalni rad u Rakovici i istakao da su najbitniji bezbednost zaposlenih i građana koji dolaze u odeljenja Centra za socijalni rad.

Gradonačelnik je pohvalio pripadnike Komunalne policije, koji su se odmah našli na licu mesta i sprečili još veću tragediju.

U saopštenju se navodi i da grad Beograd redovno obezbeđuje materijalna sredstva za nesmetano funkcionisanje Gradskog centra za socijalni rad, uključujući i sredstva za fizičko obezbeđenje objekata odeljenja tog centra na svih 17 gradskih opština.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.07.2017. 22:00
Kakvi panik tasteri.Pa oni su nestručni i neznalice njima pomoći nema.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online