Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 21.06.2017.
16:06
Z. Vicelarević - Vesti A

Gradonačelnik Frankfurta pohvalio rad SPC-a, posebno episkopa Sergiju

Vladika Sergije, novoizabrani episkop bihaćko-petrovački, u hramu Vaskrsenja Gospodnjeg, katedralnom hramu Eparhije frankfurtske i sve Nemačke, poslednji put služio je liturgiju kao episkop ove eparhije. Sasluživali su otac Marko Jovanović iz Manhajma, otac Milenko Marković iz Vilingen-Šveningena, otac Siniša Vujasinović i otac Aleksa Milinković iz Hamburga, frankfurtski sveštenici Stojan Barjaktarević i Milorad Marijanović, kao i dva đakona.

Z. Vicelarervić
Odlikovanje za vernost SPC: Episkop sa dobitnicima pohvalnica

Bogosluženju su prisustvovali Peter Feldman, gradonačelnik grada Frankfurta, Aleksandra Đorđević i Branko Radovanović, generalni konzul i zamenik konzula u Konzulatu Srbije u Frankfurtu, Milkica Romić, poslanik SPD-a u skupštini grada Frankfurta, predstavnici Etiopske pravoslavne crkve, Dušan Vidaković, predsednik kompanije Nidda Verlag, izdavača dnevnog lista "Vesti" i brojni viđeni gosti i pravoslavni vernici.

Z. Vicelarervić
Vladika uručuje priznanje Zdravku Mitroviću

Gradonačelnik Frankfurta Peter Feldman i episkop Sergije su u ime dobre saradnje razmenili poklone. Gradonačelnik je biranim rečima pohvalio rad Srpske pravoslavne crkve, a posebno zalaganje episkopa Sergija. Naglasio je da je on, između ostalog, doprineo da Frankfurt ima jedinog episkopa sa sedištem u metropoli na Majni, što je za Feldmana i sve građane velika čast.

Z. Vicelarervić
Razmenili poklone: Peter Feldman i vladika Sergije

Pohvalnica

Posle oproštajnog govora, episkop Sergije je Arhiepiskopskom pohvalnicom za pokazanu ljubav i vernost Srpskoj pravoslavnoj crkvi, svojeručno potpisanom, odlikovao Generalni konzulat Republike Srbije iz Frankfurta, sve srpske klubove i udruženja iz Frankfurta i okolnih gradova, dnevni list "Vesti" i brojne viđene Srbe koji se zalažu za našu crkvu. Između ostalih pohvalnice su dobili Milkica Romić, Zdravko Mitrović, Stojna Babić, Nenad Petrović, Milenko Babić, Mladenko Žarić, Dragoslav  

Tomović i drugi.

U poslednjem obraćanju vernicima, episkop Sergije je rekao da rastanak nije lak.

- Evo danas služim poslednju liturgiju ovde, ali odlazim u drugu eparhiju. Ne zato što sam to prihvatio ili hteo, nego zato što je to htela Crkva. Ako Crkva kaže, Sergije tu, Sergije tamo, moje je da savijem glavu i kažem amin. Nije lako dati jedan dan, a kamoli tri godine, a tri godine moje episkopske službe su moje najlepše i najslađe, kao Isus što je služio tri godine. Oprostite mi što odlazim, oprostite mi ako sam šta zgrešio. Ja opet idem da služim - rekao je episkop Sergije.
Na svetoj liturgiji, vladika je preveo u čtečeve Slbodana Milovanovića i Stevana Stančevića i rukopoložio u đakonski čin ipođakona Slađana Marinkovića iz Vizbadena.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online