Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 12.05.2017.
19:00 >> 21:11h
blic.rs, Vestionline A

Završena šetnja pod nazivom "Ustala je Srbija", sledeća je zakazana 19. maja

Posle skoro nedelju dana pauze, oko stotinu demonstranata protesta "Protiv diktature" okupili su se danas ispred Narodne skupštine, kao je dogovoreno na poslednjem skupi i blokiralo saobraćaj na Trgu Nikole Pašića, spremajući se za još jednu šetnju.

Tanjug
Samo nekolicina građana je podržala skup u centru Beograda

Svega par destina ljudi došlo je u zakazanaih 18 sati za početak protesta, a među njima i Džo bagerista.

Demonstranti nose transparente "Nećemo odustati", "Protiv diktature", "Sviraj kraj", "Protiv terora vlasti" i "Stop Beogradu na vodi", kao i pano koji je napravljen kao naslovnica Informera na kojoj piše "Šoroševi plaćenici spremaju veliko zlo", a uz koji građani mogu da se fotografišu. 

Učesnici protesta traže smenjivanje "političke elite", fer i slobodne izbore, smenjivanje članova Republičke izborne komisije i Regulatornog tela za elektronske medije, slobodu medija i "svih korumpiranih funkcionera".

Kolona je krenula ka Kneza Miloša i zaputila se Ulicom kralja Milana do zgrade RIK-a.

Kolona se vratitila nazad do Skupštine preko Terazija.

U međuvremenu pristiglo je još ljudi, ujedno i jedna grupa predvođena bubnjevima.

Kako je javljeno medijima, među okupljenima je dosta penzionera, opremljenih pištaljkama koji tvrde da su nezadovoljni organizacijom čitavog skupa.

-  Ovo su lažni organizatori, ne znaju ni sebe organizuju, ni kojim će putem ići ni šta žele od protesta. Mi smo ovde da uživamo - kaže jedan stariji demonstrant, a mnogi okupljeni su podržali.

Iako je pa poslednjim skupovima dočekana burno i pod raznim optužbama, i ovaj put na dogovoreno mesto protesta stigla je  Mira "lutkarka", ali kako je i obećala, bez lutke, zbog uvreda koje je pretrpela.

Pre šetnje obratili su se prisutnima nekoliko mladih koji su kritikovali svoje vršanjake što žive živote na društvenim režama, a nisu ustanju da preduzmu nešto, pa ni da glasaju.

Za megafonom smenili su se čini se studenti iz Zaječara, Kraljeva, Niša, iznoseći da su bile nepravilnosti, podmićivanje glasača na izborima u njihovim gradovima, ali i probleme sa kojima se suočavaju njihovi zemljaci, zbog čega su i došli u prestonici.

Studentkinja Fakulteta političkih nauka Jelena kazala je ispred Doma Narodne skupštine da su učesnici protesta protiv rezultata predsedničkih izbora do kojih je, kako kaže, došlo zbog medijskog mraka i straha koji vlada u manjim gradovima Srbije. 

- Svaki naš glas je bitan. Mi možemo da menjamo politiku, jer se pitamo i jer smo bitni - rekla je studentkinja FPN-a. 
 

Inače, čitava pauza je napravljena kako bi se reorganizovao protest, prikupila podrška drugih grupacija koji su nezadovljni kako su održani predsednički izbori, njihovim rezultatom, ali i opštim stanjem u društvu.

Očekuju se gužve

Beograđani, pripremite se za još veće gužve ovog predvečerja u gradu, jer je najavljena i protestna šetnja čija tačna ruta još nije poznata, mada će sigurne destinacije biti RIK i REM.

Može se očekivati da za saobraćaj bude zatvoren potez oko Trga Nikole Pašića, sve do Takovske i Bulevara kralja Aleksandra, a kasnije i uži centar prestonice.

Velike promene pretrpeće i brojne linije javnog gradskog prevoza, tako da se treba pripremiti i za alternativna rešenja.

Još jedna protestna šetnja je završena, uz zahvalnicu organizatora svima koji su učestvovali:

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online