Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 09.03.2017.
18:01
D. Dekić - Vesti A

Pretnjama jurišaju na birače

Predizborna nervoza uoči predsedničkih izbora u Srbiji pretvorila se u bitku na "život i smrt", a "makedonski scenario" haosa postao je okosnica optužbi srpske kampanje vlasti za predsedničke izbore 2. aprila.

Tanjug
Strahom do glasa: Naprednjacima se priviđaju nasilni scenariji

Ministar policije Nebojša Stefanović okrivio je tužilaštvo što ne hapsi "pojedine političare" koji danima zovu na nasilje i "bojene" revolucije. Stefanović je, kako ukazuje analitičar Cvijetin Milivojević, malo potpredsednik SNS-a, a malo ministar policije, pa se i ne zna u kojoj se funkciji obraća javnosti.

- To nema veze s makedonskim scenarijem, ali je u Srbiji tabloidna matrica o brojnim državnim udarima i uvezenim haosima završila u političkim porukama - tumači Milivojević za "Vesti".

Georgiev tuži

Vlado Georgiev je povodom izjave Aleksandra Vučića da koncert ovog pevača u Smederevu nije zabranjen, već otkazan zbog loše prodaje karata, najavio mogućnost tužbe.

On smatra da je premijer i predsednički kandidat Aleksandar Vučić, porukom iz Vranja da njegovi protivnici prete nasiljem i destabilizacijom Srbije, optužio i oklevetao građane koji ne glasaju za njega.

- Nisam psihijatar, ni psiholog, ali mislim da patološke laži spadaju u taj domen, dok širenje panike o mogućem haosu u zemlji podleže krivičnoj odgovornosti - zaključio je Milivojević.

Premijer Aleksandar Vučić je nastavio da poput "letećeg Holanđanina" obilazi zemlju, između svakodnevnih mitinga, stigao da skokne do Biznis foruma na Kopaoniku.

U Subotici je ponovio da nikome neće dozvoliti da ponižava Srbiju, obećao da će naučiti mađarski. Obelodanio je da je molio nemačke poslodavce da povećaju plate srpskim radnicima.

Posle gostovanja premijera na TV Pink, opozicioni kandidat Vuk Jeremić, pozvao je lidera SNS-a na TV duel.

- U višesatnom monologu Vučić je izneo niz neistina. Pozivam ga da mi postavi pitanja i dobiće odgovor, ali će biti prinuđen da kaže zašto zloupotrebljava funkciju premijera i koristi državne resurse u svrhu kampanje - kazao je Jeremić.

Sve za Sašu

Predsedničkog kandidata Sašu Jankovića, proslavljeni košarkaški trener Dušan Ivković vidi kao jedini spas Srbije, pa će, kako je rekao, "i peške i go i bos" da ga podrži.
- Izjavom da ne želi kohabitaciju ako izgubi izbore, jer ne želi da mu bilo ko zvoca, Vučić je ulogu šefa države poistovetio sa zvocanjem - rekao je Ivković - rekao je Ivković.

Ne glasaj za mene, molim te

Predsednički kandidat Saša Janković zamolio je lidera Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića, posle Jovanovićevog gostovanja na TV N1 da "ne glasa za njega".

Lider LDP-a je kazao da će podržati članove i simpazitere LDP-a koji su rešili da glasaju za Jankovića.

- Pročitao pažljivo. Molim Jovanovića koji me ovako javno "podržao" da ne glasa za mene. Hvala - napisao je Janković na svom Tviter nalogu i dodao da se to odnosi na Jovanovića lično, a ne na LDP.

Jovanović je u intervjuu kazao i da je ono što Janković kandiduje daleko od onoga što zemlji treba.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online