Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 27.02.2017.
10:15
Alo.rs A

Kontroverzni profesor pretio da će potopiti Holandiju zbog Mladića, Karadžića i Šešelja

Miroljub Petrović (52) iz Beograda, kontroverzni doktor nauka koji je u Srbiji postao poznat po svojim radikalnim izjavama da dilere droge i sataniste treba klati i kamenovati, a dželate takozvane Islamske države smatra osobama koje "znaju kako se rešavaju problemi", osuđen je zbog pretnji.

youtube.com
Čovek koji je zapalio internet: Miroljub Petrović

On je pre pet godina govorio da će srušiti branu na severu Holandije ukoliko iz zatvora u Sheveningenu ne budu pušteni haški optuženici Radovan Karadžić, Ratko Mladić i Vojislav Šešelj!

Kako "Alo!” saznaje od izvora iz suda, Petrović je osuđen zbog video-poruke u kojoj je u februaru 2012. digao na noge holandske vlasti pretnjama da će granatirati branu na severu Holandije ako ne puste trojicu haških optuženika iz zatvora u Sheveningenu, pa je uhapšen i osumnjičen za ugrožavanje sigurnosti i izazivanje panike i nereda. Kontroverzni naučnik je tada pozirao ispred nasipa na obali Severnog mora navodeći u snimku da "grupa intelektualaca” u Srbiji ima plan oslobađanja "patriota Šešelja, Karadžića i Mladića".

Šala mala

Istakao je da se nalazi na oko 20 kilometara od Amsterdama, a u jednom trenutku mu se pridružio i izvesni Vojislav Petrović, "stručnjak za brane”, koji je govorio o mogućnostima rušenja holandskog sistema za zaštitu od poplava! Iako je za medije Petrović tvrdio da je u pitanju bila šala, holandska nacionalna služba za borbu protiv terorizma je tada protiv njega pokrenula istragu, a pripadnici SBPOK-a su ga uhapsili u maju 2012.

Međutim, kasnije se obreo na slobodi i počeo da drži predavanja i sada je osnivač i direktor Centra za prirodnjačke studije i Instituta za prirodnu medicinu. U epicentru javnosti je zbog svojih skandaloznih izjava da se protivi vakcinaciji i školovanju dece "jer od njih prave debile“.

Da se ženimo i kamenujemo dilere

- Kakva, bre, prosveta, ima dete da učiš kod kuće da radi, a ne da ga ja šaljem u neke ateističke debilane... Da mi finansiramo janjičarske kampove. Imaš kod kuće da učiš dete da radi, bre, da se osposobljava, da se sutra ženi, da stvara porodicu - samo je jedna od šokantnih izjava ovog doktora.

On ima i "rešenje" i za dilere droge.

- Dogovorimo se mi koji živimo, recimo, na Dorćolu i svaka porodica je dežurna kraj telefona po jednu nedelju. Kad neko vidi dilere, zove dežurnu porodicu i ona se skupi, šalje braću i sinove da ih nalupaju i odmah vode pred sudiju. Nema sudski procesi pet godina... Prodavao drogu? Smrtna kazna, kraj priče. Ideš pod mač, bato! Nećemo ni da trošimo metak na njega, imate druge metode u Bibliji. Kamenovanje. Kraj priče! - kao u ekstazi je nedavno ispričao Petrović u jednom od svojih gostovanja u medijima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online