Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 10.02.2017.
10:37
telegraf.rs, Vestionline A

Srpska posla: Tapkarošima cveta biznis - koverte naplaćuju i po 100 dinara

Pomama za fiskalnim računima za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi" dovela je do toga da besplatne koverte tapkaroši u Zemunu i Pančevu prodaju po ceni od 50 do 100 dinara, pošto ih u poštama nestane za tili čas.

pixabay.com
Nagradna igra koja je nastala kao borba protiv sive ekonomije, upravo se ostvaruje kroz istu

Nagradna igra namenjena borbi protiv sive ekonomije izazvala je toliku pomamu među građanima da pojedinci upravo mimo zakona pokušavaju na njoj da zarade.

Iako iz "Pošte Srbije" tvrde da će proizvesti dovoljan broj koverata za sve zainteresovane građane, građani kojima je dosadilo da danima bezuspešno obigravaju oko pošte u potrazi za besplatnim kovertama spremni su da ih kupe i po toj ceni.

- Od 3. februara pokušavam da nabavim koverte u Glavnoj Pošti u Zemunu i nisam uspeo. Penzioner sam i svaki dan kad se vraćam s pijace, svratim i kažu mi da nema koverata. Onda sam juče video neke ljude da prodaju koverte za 50 i 100 dinara u Glavnoj ulici, na autobuskoj stanici, preko puta robne kuće. Video sam da su dve žene kupile koverte, ali ja nisam hteo. Kad naiđe policija, građani koji prodaju koverte pobegnu - kaže Rade Petrović iz Zemuna.

Nestašica koverata u Staroj pošti u Ulici Dimitrija Tucovića u centru Pančeva traje danima, ali zato ih u glavnoj ulici ima po ceni od 100 dinara.

- Prišao sam trafici u Njegoševoj ulici da kupim novine i čekao u redu dok je prodavačica desetogodišnjem dečaku ukrupnjavala pare. Kad je završio, muvao se tu oko trafike i ponudio mi je koverte za nagradnu igru za 100 dinara. Sumnjam da ima nekoga u pošti ko mu daje koverte, jer kako to da ih on ima toliko, a ja danima ne mogu da dobijem nijednu - žali se B. P., penzioner iz Pančeva.

U Glavnoj Pošti u Zemunu kontrolori kažu da im niko nije prijavio da se besplatne koverte prodaju za 100 dinara.

- Trenutno nemamo koverata jer smo sve podelili. Dajemo po tri koverte, ali niko od nas ne prati da li se neko vraća više puta - kažu u toj Glavnoj Pošti u Zemunu.

U Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, da bi se sprečila ilegalna prodaja koverata za nagradnu igru, tržišnoj inspekciji je dat nalog da kontroliše sve lokacije na kojima su pojedinci ilegalno prodavali.

Istovremeno, Radna grupa za organizaciju nagradne igre zatražila je od "Pošte Srbije" da se broj koverata po osobi smanji na tri dnevno.

- Odziv građana je ogroman, što i jeste jedan od ciljeva nagradne igre jer tako zajedno doprinosimo izgradnji boljeg i odgovornijeg društva - kažu u ministarstvu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online