Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 31.10.2016.
18:34
Vestionline A

"Vučiću ne ponižavaj nas, vrati šta si nam uzeo"

Udruženje sindikata penzionera Srbije i Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije ocenjuju da je isplata jednokratne pomoći penzionerima nezakonita i da su Vučićeva obećanja deo predizborne kampanje u kojoj vlast hoće da potkupi deo glasača.

Tanjug
Nemam, penzioneri, a i da imam odakle mi...

"O svemu odlučuje jedan čovek"

Ta dva sindikata penzionera smatraju i da je ponižavajuće povećanje penzija od januara iduće godine za jedan do dva odsto.

Predsednik USPS Mihajlo Radović rekao je da članovi tog udruženja traže da im se pre svega vrati iznos kojim im je oduziman od penzija svakog meseca u protekle dve godine. 

USPS, kako je istakao Radović, neće odustati od protesta, bez obzira na "obećanja premijera Aleksandra Vučića o jednokratnoj isplati i povišici". 

- Ne da nismo zadovoljni obećanom jednokratnom pomoći svim penzionerima i povećanjem od janura za jedan-dva odsto nego smatramo da premijer Vučić nema pravo da daje pare iz PIO fonda kao socijalnu pomoć. Takva vrsta podrške najugroženijima može se davati samo iz budžeta. Vlast je od PIO fonda napravila rezervni budžet i daje koliko misli da treba - rekao je Radović. 

On je dodao da je nezapaženo prošlo i ukidanje 13. penzije koju su dobijali penzioneri sa najnižim primanjima, do 20.000 dinara. 

- Priključili su PIO fondu penzioni fond zemljoradnika, dele socijalu i tako upropaštavaju fond koji bi možda bez toga i mogao da normalnije funkcioniše. Vlast ima četiri člana u Upravnom odboru, podržavila ga je i može da radi šta hoće - ocenio je Radović. 

Predsednik USVLS Jovan Tamburić smatra da je najava o povećanju penzija od januara svođenje penzija na socijalnu kategoriju.

- Umanjili su nam penzije od 10 do 22 odsto, a sada govore o rastu od jedan-dva odsto - rekao je Tamburić i dodao da svi građani koji primaju penzije koje su niže od minimalne potrošačke korpe od 36.000 dinara zaslužuju da od države dobiju pomoć. 

- U Srbiji su sve institucije urušene i o svemu odlučuje jedan čovek, pa tako i o penzijama. Čujemo da nam dobro ide i da u budžetu ima višak od 52 milijarde dinara. Kako nijedna reforma nije urađena, a ni suzbijena siva ekonomija taj novac ušteđen je tako što je nama zakinuto. Ne znam kako ministri ne znaju koliko budžet dotira PIO fond, jedni kažu sa 60, a drugi sa oko 37 odsto - rekao je Tamburić.

POVEZANE VESTI

Sreda 02.11.2016. 17:54
Све те отете паре он штекује за будуће изборе......па кад буду (?)......а зна да треба подмазати народ....иначе, оде мас' у пропас' .....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online