Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 28.04.2016.
13:33
potrosackisavetnik.com, Vestionline A

Koliko je skupa kupovina jeftinih televizora?

Vasa Vuković iz Pančeva i Gavril Miletijev iz Sremčice su ispričali da su se prilikom kupovine televizora nepoznate marke Fuego plašili da će imati problema ako se televizor pokvari, ali su ih prodavci "Big Benga" i "Neptuna" uspešno uverili da će sve biti u redu. Navodno su im rekli da je zakonska obaveza trgovca da im obezbedi popravku ili zamenu tokom prve dve godine, čak i ako proizvođač propadne.

youtube.com
 

Pošto su "Big beng" i "Neptun" veliki i ugledni trgovinski lanci koji sigurno neće propasti, rečeno im je da neće biti ni problema. Oko šest meseci posle kupovine oba lanca su zatvorila svoje radnje u Srbiji, a Vasin i Gavrilov televizor više ne rade.

- Kad upalim TV neće da se aktivira, samo se pojavi ovo "Fuego", i ništa, gori ova lampica ali gasi se i neće da se aktivira, neće da startuje, tako da ništa, otvori ekran i to je to - kaže Vasa Vuković za Potrošački savetnik.

Gavril kaže da njegov televizor ima isti problem:

- Dobijem samo sliku, "Fuego" piše. To u međuvremenu traje minut-dva i ugasi se… Kad prođe neko vreme opet se dobije samo piše "Fuego", ništa više osim toga.

youtube.com
 

Gavril i Vasa su pokušali da odnesu svoje televizore u prodavnice u kojima su ih kupili. Tada su obojica saznali da te prodavnice više ne postoje. Vasa se ponadao da je zatvorena samo Neptunova prodavnica u Pančevačkom Aviv parku.

- Na tom garantnom listu sam video njihovu adresu, broj telefona, nazvao sam njih, tamo se niko nije javlja - navodi Vasa Vuković.

Posle uzaludnog odlaska u prodavnice Vasa i Gavril su pokušali da televizore dostave ovlašćenom servisu "EISM". Vasa je tada saznao da je Fuego zapravo Neptunov brend tj. da po zakonu Neptun odgovara za uređaje pod tim brendom, kao da ih je proizveo. U bivšem ovlašćenom servisu njih dvojica su saznali i da od popravke neće biti ništa.

- Kažu mi da više nemaju ugovore sa "Neptun elektroniksom", kaže morate da vidite ako ima neko predstavništvo njihovo ili veleprodaja to da vam reše - ističe Vuković.

Ni Vasa ni Gavril nisu uspeli da nađu predstavništvo firme "Neptun Elektroniks", jer je sredinom 2015. godine sedište te kompanije prebačeno iz Omladinskih brigada 102 na prilično neodređenu adresu - Braće Krsmanović BB.

youtube.com
 

Pitanje je zbog čega naša država dopušta da firma bude registrovana na adresi koju je nemoguće naći. "Neptunu" je omogućeno da naplaćuje robu prodatu na rate i da izbegava obaveze prema kupcima. Tokom januara 2016. godine proglašen je stečaj firme "Neptun Elektroniks". Vasa i Gavrli više nemaju praktičan način da bilo šta naplate od "Neptuna", iako taj lanac i dalje posluje i prodaje "Fuego" televizore u Makedoniji i Albaniji.

U prethodnih 10 godina bilo je puno kompanija, čak i velikih trgovinskih lanaca koji su preko noći ugašeni. Brojnim kupcima jeftinih uređaja koji su se prodavali pod brendovima tih kompanija ostalo je samo da se nadaju da se ti uređaji neće uskoro pokvariti. Zbog toga bi, svakako, ako to možete, trebalo da izbegavate kupovinu jeftinih uređaja nepoznatih marki.

POVEZANE VESTI

Subota 30.04.2016. 22:45
Људи моји вјеровали Ви или не мој отац је дааааавне 1968. купио бојлер за купатило марке " ТИКИ", ( чини ми се словеначка марка и производња!), и бојлер и дан данас ради, тј још је у функцији мада је свих ових година безброј пута поправљан и чишћен од каменца....Али ради !!! А на спрату касније када је рађено ново купатило до сада су промјењена 4 бојлера.....Значи када се бојлер поквари....нема поправке.....?!
Subota 30.04.2016. 23:27
TV marke.... Körting..... bio je u funkciji pa skoro 30 god....i to u vlagu u kuhinji gdje se kuvalo i gdje je bila kondezacija naročito kada je kišovito vrijeme.....
Subota 30.04.2016. 23:31
Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari.................. ( engleska poslovica )
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online