Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 05.02.2016.
05:11
A. Vučićević - Vesti A

Otkaz jer nije dala reket SNS?

Svetlana Mrkalj iz Kljajićeva kod Sombora izgubila je posao jer je odbila da plaća, kako kaže, reket Srpskoj naprednoj stranci preko koje se zaposlila.

Vesti
Visoka cena nezaposlenosti: Svetlana Mrkalj

- Ni suprug ni ja nismo radili, živeli smo od svekrvine penzije. On je bio član SNS-a i kad se pojavilo radno mesto geronto domaćice, tražili su da se i ja učlanim u tu stranku ako hoću da se zaposlim. Nisam imala kud, iako me politika nikad nije zanimala, pristala sam i dobila posao. Četiri meseca kasnije stranka je od mene, kao i od mnogih mojih koleginica putem SMS poruka tražila da SNS-u uplaćujemo od svake plate po 1.000 dinara - ispričala je za "Vesti" Svetlana.

Ona je odbila da to učini i brzo pala u nemilost.

- To je ucena i nisam pristala na nju. Kada sam išla na razgovor za posao, niko nije pominjao takvu obavezu - kaže Svetlana.

Kad joj je istekao ugovor 31. decembra 2015. najpre je obaveštena da će joj biti produžen, a nekoliko dana potom javili su joj da ne može više da radi.

- Zvaničnog obrazloženje nema, a nezvanično mi je rečeno da sam bila "neposlušna" - ogorčena je Svetlana. Njen suprug iščlanio se iz SNS-a u decembru, što je takođe jedan od razloga zbog kojih je ona ostala bez posla.

- On se mnogo razočarao kada je video kakva korupcija vlada. Smetalo mu je što mnogi koriste stranku za zadovoljavanje ličnih interesa, tako da je odlučio da napusti, što je sigurno olakšalo odluku o mom otkazu - ističe Svetlana Mrkalj.

Nakon svega šta joj se desilo, podnela je zahtev za raskid članstva u SNS-u.

Srpska napredna stranka demantovala je Svetlanine tvrdnje ističući da su priče o reketiranju neistine jer SNS "zapošljava sirotinju, a ne uzima pare od nje".

Klijenti je vole

Svetlana negira navode da je otpuštena jer su se mnogi klijenti žalili na njen rad.
- To je čista laž. Nijedan korisnik se nije žalio, a dve bake su me, nakon što sam dobila otkaz, molile da nastavim da im pomažem - kaže Svetlana.

POVEZANE VESTI

Petak 05.02.2016. 07:42
Reket je nacin zivota SNS OLOSA .Svi su reketirani ali malo njih sme to javno da iznese . Jednostavno zivimo u diktaturi .
Petak 05.02.2016. 07:48
Ovo mi lici na jednu od onih prica "vecitih trutova" . Covek nema sta da jede - "nikad joj nije bilo do politike" - clanak osvane u jeku izborne kampanje , (ponovo zive od svekrvine penzije) .... itd itd itd !? Pre bi se reklo da je ona kao clan "SNS-a" ocekivala da sedi kuci i prima platu bez ucinka ili ljubomorna na druge kolege (SNS-ovce) ocekivala parazitsku fotelju !!! ??? Uostalom , mogla je da saceka izbore (glasa protiv nepravde tj. Vucica) - izbegne "bedu i jad" (cak da je i placala reket od 1000 dinara /SNS-ovske plate nisu niske/ mnogo , mnogo vece koristi bi bilo za nju i njenu porodicu !?) . NE rece sta joj muz radio do decembra -dok bese clan SNS-a , ili bolje receno sta sad radi - te !? Cekate izbore , da bi trazili uhlebljenje u nekoj drugoj stranci ???
Petak 05.02.2016. 12:58
Znam da svi koji su zaposleni preko neke stranke plaćaju članartinu stranci a ne reket.Ne branim stranke ali stranke su im bile dobre da se zaposle sad to nazivaju reketom.Sramno je što uopšte kažu da su se zaposlili preko neke stranke.A ako jesu,onda su verovatno i bili članovi stranke da bi dobili posao pa sad nek plaćaju članarinu jer to nije nikakav reket.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online