Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 14.10.2015.
16:33
blic.rs A

Studentu polovne stvari ocarinili 23.000 dinara

Aleksandar Đaković (23), student elektrotehnike iz Novog Sada, za paket svojih polovnih ličnih stvari, koji mu je stigao iz Amerike, moraće da plati neverovatnih 23.000 dinara. Aleksandar se hitno vratio sa putovanja iz Amerike zbog smrtnog slučaja, a njegove lične stvari prijatelji su mu naknadno poslali u dva paketa.

pixabay.com
Prtljag nije njegov jer ga nije sam sebi poslao, kažu u carini

Jedan paket student je platio 300 dinara, a drugi su mu ocarnili i za to će morati da izdvoji čak 23.000 dinara. Đaković kaže da je najvrednije što ima u tom paketu devet polovnih gaća koje po komadu kao nove koštaju 900 dinara. Tu su još i jedna stara jakna, torbica, kaiš, čarape, adapter i kupaće gaće.

- Oni su procenili da stvari vrede 100.000 dinara. Žalio sam se ravno 45 dana, konstantno ih zvao i dolazio u carinu, da bi mi javili kako se žalba odbija - kaže Đaković koji zbog hitnog leta nije stigao da ode do drugog stana po stvari, a poštarinu je već kaže platio 30.000 dinara.

Razlog zbog kojeg su mu odbili žalbu je dodaje još urnebesniji, u odgovoru se navodi da to nije njegov lični prtljag jer ju je poslao drugi čovek, odnosno nije robu poslao sam sebi.

- Ljudi u carini su mi se već smejali koliko sam dolazio tamo. Sa kim god sam pričao od radnika na carini rekli su mi da bi se i oni žalili na mom mestu, ali do šefa carine nisam uspeo da dođem, bio je stalno na godišnjem. Oni su država u državi. U kancelarijama jedna radnica leži na stolu, a druga ju masira, užas - nastavlja šokirani Đaković, koji trenutno pohađa četvrtu godinu na Fakultetu tehničkih nauka.

Kaže da svoje stvari nije video 50 dana i da će na kraju otići i platiti traženu cifru jer nema više snage da se bori.

Iz Ministarstva finasija Uprave carina saopštavaju da ukoliko je putnik svoj lični prtljag dao na prevoz drugim prevoznim sredstvom, na zahtev carinskog organa mora da podnese odgovarajući dokaz da se radi o njegovom prtljagu.

- U konkretnom slučaju carinski organ je utvrdio da Aleksandar Đaković nije lično dao predmetnu pošiljku na prevoz, a pritom nije ni prezentovao dokaz da je boravio u inostranstvu. Osim toga, deo robe u paketu je nov i nisu u pitanju muški, nego ženski odevni predmeti kao kimono i kupaći kostimi - kažu iz Službe za odnose sa javnošću Uprave carina.

Oni dodaju da Đaković može da se žali i Komisiji za žalbe Uprave carina u Beogradu.

POVEZANE VESTI

Sreda 14.10.2015. 16:48
Nista novo!.......I ja sam jedan od tako izigranih, od strane takozvanih "carinika"......Vec sam pisao o tome na ovom portalu. Bezuspjesno sam se zalio Mup-u, Omladinskih brigada br. 1 Beograd..........Jedino sta mogu sa zaljenjem konstatovati, a to je da su u uniforme carine i carinske policije obuceni obicni KRIMINALCI!!!! Cast iznimkama!.........Takva je i vecina u pomenutom Mup-u....................Nadam se, da ce ove izbjeglice, sto ce ostati u Srbiji biti mnogo bolji i casniji gradjani Srbije.
Sreda 14.10.2015. 17:04
Riba oduvjek smrdi od glave. Sve je to posljedica nebrige i loseg upravljanja drzavom od strane raznog sljama sto se godinama natalozio u svim strukturama. Izgleda da nam je neophodna jedna ogromna poplava u Srbskoj politici pa da jaka buica sapere taj smrdljivi talog.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online