Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 28.06.2015.
19:13
Tanjug A

Orden Svetog Save humanitarnoj organizaciji "Srbi za Srbe"

Predstavnicima humanitarne organizacije "Srbi za Srbe" patrijarh srpski Irinej je uručio Orden Svetog Save - najviše odlikovanje koje dodeljuje Srpska pravoslavna crkva.

Srbi za Srbe
Najviše odlikovanje SPC za humanitarce iz organizacije "Srbi za Srbe"

Kako je navedeno u saopštenju, orden je predstavnicima te humanitarne organizacije uručen za dugogošnji dobrotvorni rad i pomoć srpskom narodu širom Srbije i Balkana.

Ceremonija dodeljivanja ordena Svetog Save drugog stepena obavljena je nakon liturgije u porti manastira Gračanica, a orden je primio predsednik udruženja Igor Rašula zajedno sa ostalim članovima.

Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" već deset godina dobrotvornim radom prikuplja i obezbeđuje vrednu pomoć za socijalno ugrožene srpske porodice sa više dece širom Srbije i regiona.

Zahvaljujući svojim registrovanim ograncima u Srbiji, Republici Srpskoj, Austriji, Švajcarskoj, Nemačkoj i SAD, kao i brojnim donatorima širom sveta, organizacija Srbi za Srbe prikupila je do sada više od 1,2 miliona evra i pomogla preko 1.400 ugroženih i siromašnih porodica koje zajedno broje više od 10.000 dece.

- Orden Svetog Save je najuzvišenije priznanje koje smo u dosadašnjem radu i postojanju naše organizacije primili od Srpske pravoslavne crkve - rekao je Rašula.

Srbi za Srbe
Humanitarci ispred manastira Gračanica na Kosovu i Metohiji

On je istakao da orden ne pripada samo članovima organizacije, već svakom donatoru, kako u Srbiji tako i širom sveta, svakom pojedincu koji je pomogao da organizaciji da istraje u dobrotovom radu, ali i svim herojima našeg vremena, koji daleko od očiju javnosti podižu i grade svoje porodice sa mnogo dece i trude se da istraju u ovom teškom vremenu u kojem živimo.

Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" pokrenula je početkom marta ove godine veliku humanitarnu kampanju ''Pošalji SMS na 7763'', u vrednosti od 100 dinara za jednu poruku, putem koje se prikupljaju sredstva za pomoć socijalno ugroženim porodicama širom Srbije.

Takođe, putem svog sajta www.srbizasrbe.org organizacija svakog meseca okuplja na stotine donatora širom sveta koji redovnim mesečnim uplatama obezbeđuju sredstva za realizaciju novih projekata pomoći porodicama i deci širom Balkana, navedeno je u saopštenju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online