Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 31.03.2015.
16:58
Blic.rs A

"Osećam da je moja beba i dalje živa"

Imam osećaj da je moja beba živa. Dok mi ne dokažu suprotno, verovaću svom instinktu, kaže za Blic Ratka Račić (36) iz Raške.

Ova žena, koja je optužila porodilište u Višegradskoj da su joj ukrali bebu, tvrdi da je njena trudnoća funkcionisala savršeno sve do trenutka porođaja koji se odigrao 17. marta.

Reuters
Majka veruje da je njeno dete živo, iako doktori tvrde suprotno (Foto: Ilustracija)

Carski rez

- Doktorka mi je probušila vodenjak i poslala me na tuširanje. Preporučeno mi je bilo da se porodim prirodnim putem, ali su oni odlučili da to ipak bude carski rez, dva dana pred termin. Sestra me je ispitivala o bračnom statusu, da li radim i sa kim živim. U jednom trenutku su mi rekli da se na CTG ne čuju bebini srčani tonovi i da hitno moram na carski rez. Do sale sam vrištala koliko me je glas služio - priča Ratka kojoj su, kada se probudila iz anestezije, rekli da je njena beba preminula.

Uskoro nalaz obdukcije

- Insistiramo na tome da se koriste isključivo činjenice. Rad Klinike je potpuno transparentan. Na raspolaganju smo nadležnim organima u svakom momentu. Nalazi obdukcije i izveštaj Komisije za unutrašnji stručni nadzor biće poznati za nekoliko dana - kažu za Blic u GAK u Višegradskoj.

Nije želela da vidi dete kako joj ta slika ne bi ostala urezana u pamćenje.

- Dali su mi neke papire da potpisujem, a ja bih onako ošamućena mogla da potpišem bilo šta. Dva dana mi nisu davali mobilni da javim roditeljima šta se desilo. Kada su došli i tražili bebu kako bi je sahranili, prvo su rekli da je beba u kapeli, da bi nakon toga rekli kako je sahranjena na Orlovači. Rekli su mi da sam i to potpisala sa svim ostalim papirima koje su mi poturili dok sam bila još ošamućena od anestezije - priča Ratka.

Verzije smrti

Do nje su, kaže, stizale različite informacije o razlogu smrti devojčice. Prvo da je dete dobilo sepsu, a potom da je prestalo da mu kuca srce. To je nateralo Ratku da pomisli da je njeno dete i dalje živo i zato se za pomoć obratila Udruženju roditelja nestalih beba.

Ekshumacija

- Javna tužiteljka prikuplja dokaze kako bi donela odluku o ekshumaciji tela deteta. Najpametnije je da se uzme DNK tela na licu mesta, jer ne verujemo državnim institucijama. Uzorke bismo poslali u inostranstvo - kaže Vladimir Čičarević, predsednik Udruženja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online