Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 05.04.2018.
22:12
Vestionline A

Srpski vaterpolisti preslišali crnogorske u Hrvatskoj

Srbija je uspešno startovala na finalnom turniru Evropa kupa u Rijeci.Posle mnogo bolje igre naša selekcija jje savladala Crnu Goru 9:5 (3:2, 3:1, 2:1, 1:1). U petak je u 19 časova protivnik Francuska.

A. Čukić
Odličan start: Nikola Jakšić

Ravnopravna prva četvrtina. Rival u čijem sastavu nije bilo ovde prijavljenog Ivovića je počeo slobodnije, odmah poveo preko Spajića a zatim imao izglednu priliku sa igračem više. Srbija se vratila golom Strahinje Rašovića posle ataktivne akcije i igrača više. Vođstvo je sjajnim šutem doneo Ćuk ali je odmah izjednačio Đuro Radović. Za poslednji napad u četvrtini Savić je tražio tajm-aut i rešenje za crnogorski presing. Srbija je osam sekundi dobila igrača više, a Filipović je posle nekoliko trenutaka realizovao akciju za minimalnu prednost.

Srbija je bila konkretnija u drugoj četvrtini. Posle sjajne odbrane Lazovića na zicer Subotića Pijetlović je realizovao igrača više. Teško su naši bekovi izlazili na kraj sa centrima Crne Gore. Mišić je smanjio na 4:3 ali je naredni napad predstavljao majstoriju, parabolu Duška Pijetlovića. Potom je Aleksandar Radović iz peterca imao priliku da smanji ali je Branislav Mitrović izvanredno reagovao. Savić je minut pre kraja opet tražio tajm-aut. Prva akcija nije urodila plodom, zatim je dobijen igrač više, a sa sirenom je Subotić pogodio mrežu. Prvi put tri gola prednosti.

Početkom trećeg dela Lazić je iznudio peterac kojeg je Filipović pretvorio u 7:3. Srpska odbrana je bila sve bolja, Crna Gora je dva puta bila bez rešenja sa igračem više. Marko Petković je prekinuo post svoje ekipe savldavši Mitrovića, ali je na sjajan način uzvratio Dušan Mandić. Šćepanović koji je zamenio Lazovića na poluvremenu je bio nemoćan.Do kraja četvrtine Srbija je sigurno kontrolisala tok igre, oslanjajući se pre svega na odbranu i sjajan učinak sa igračem manje.

Igralo se na kraju laganije, obe ekipe svesne da je pitanje pobednika rešeno. Drašović je iskoristio igrača više za 9:4. Drašković je 55 sekundi pre kraja postigao peti gol za Crnu Goru i tako postavio konačan rezultat.

Srbija – Crna Gora 9:5 (3:2, 3:1, 2:1, 1:1)

Bazen: Zdravko Ćiro Kovačić.

Gledalaca: 200.

Sudije: Kolombo (Italija), Ahladitis (Grčka).

Igrač više: Srbija 7 (4), Crna Gora 7 (1). 

Srbija: G. Pijetlović, Mandić 1, V. Rašović, Drašović 1, Ćuk 1, D. Pijetlović 2, Lazić, Aleksić, Jakšić, Filipović 2, Subotić 1, S. Rašović 1, B. Mitrović.

Crna Gora: Lazović, Brguljan, Banićević, Petković 1, Đ. Radović 1, A. Radović, Drašković 1, Đurđić, Popadić, Mišić 1, Čučković, Spajić 1, Šćepanović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online