Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 03.04.2018.
13:08
Tanjug, Vestionline A

Savić: Vaterpolo kao NBA bez materijalnih dodataka

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić kritikovao je danas kalendar takmičenja jer su igrači poput košarkaša u NBA ligi izloženi velikim naporima, ali i poručio da će uprkos tome ekipa učiniti sve da ostvari što bolji rezultat na predstojećem završnom turniru novoformiranog Evropa kupa u Rijeci.

N. Đurović
Nije u redu prema igračima: Dejan Savić

- Moram da budem kritički nastrojen prema ovom takmičenju, jer to nije u redu zbog odnosa prema igračima. Zanemaruje se njihovo psiho-fizičko stanje, kao da igramo NBA, ali bez njihovog materijalnog dodataka. U sezoni se odigra između 85 i 88 utakmica, a oporavak i bazične  pripreme nisu isti kao kod drugih sportova - izjavio je Savić na konferenciji za medije u prostorijama Vaterpolo saveza Srbije.

Savić je istakao da u Rijeci neće moći da računa na Nemanju Ubovića, Savu Ranđelovića i Stefana Mitrovića, dok je zbog odmora van spiska Andrija Prlainović, ali da je borba za medalju i dalje prioritet Srbije.

- Probaćemo da odigramo na visokom nivou i uđemo u borbu za medalju. Utakmica protiv Crne Gore je prilika za revanš zbog nedavnog poraza u Podgorici, protiv Francuske smo favoriti, dok nas pravi derbi čeka protiv Hrvatske - rekao je Savić. 

Selektor Srbije je pohvalio ideju da se od narednog Evropskog prvenstva igra sa 15 vaterpolista, kao što je to bio slučaj do 2008. godine. Kapiten Filip Filipović saglasio se sa selektorom da turnir ne dolazi u idealnom trenutku, ali da je stav igrača takav da se uvek ide na pobedu. 

- Završnica je kratka i naporna, ali to ne umanjuje našu  odgovornost da maksimalno predstavljamo reprezentaciju Srbije - izjavio je Filipović. 

Prema njegovim rečima, ekipa možda neće biti u  najboljem izdanju u Rijeci, ali ne želi da unapred traži opravdanje, već vidi šansu za nova odmeravanja. 

- Ovaj turnir gledam kao na priliku da se ne odmerimo sa nekim reprezentacijama sa kojima nismo imali di sada. Španija mi je interesantno i voleo bih da zbog povratka Perona odigramo protiv njih. Grci i Hrvati su kvalitetni, ali pitamo se mi - rekao je Filipović. 

Srbija će prvu utakmicu odigrati u četvrtak protiv Crne Gore, dan kasnije se sastaje sa Francuskom, dok će poslednji meč u grupi igrati protiv Hrvatske u subotu. U drugoj grupi su reprezentacije Italije, Mađarske, Grčke i Španije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online