Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 03.04.2018.
07:00
P. Živković - Vesti A

Kragujevac brani čast

Od 2016. Kragujevački vaterpolo klub Radnički preskočio je četiri ranga takmičenja i ovog proleća igraće u elitnom društvu.

Vesti
Za primer drugima: Jugoslav Vasović

Šumadinci su finansijski stabilizovali klub, mnogo energije i truda uložili su u rad sa mlađim kategorijama i posle nekoliko godina to se i te kako isplatilo. O tome najbolje svedoči podatak da su sa ekipom koja ima prosek od samo 18,5 godina ostvarili plasman u Superligu Srbije zabeleživši devet pobeda i - poraz. Direktor kluba i svojevremeno proslavljeni reprezentativac, Jugoslav Vasović, sa ponosom sumira:

- Naš cilj ove sezone bio je da obezbedimo opstanak u prvoligaškom društvu, jer smo svesno selektirali izuzetno mlad, ali veoma perspektivan tim. Međutim, već posle nekoliko uvodnih utakmica uvideli smo da imamo kvalitet i da možemo da ostvarimo zapažen rezultat. Dobar stručni rad trenera Uroša Stevanovića, njegovog pomoćnika Tihomira Nikolića i celokupnog stručnog štaba, omogućio je tim momcima da napreduju i to je ono što nas raduje podjednako kao i plasman u Superligu.

Budućnost ih ne zanima

Proslavljeni reprezentativac Srbije bez dlake na jeziku pričao je o predstojećim izborima zakazanim za 24. april:
- Ko je najbolji kandidat za predsednika u ovom trenutku ne mogu da kažem, jer još nemamo listu kandidata. Poznato je da će se kandidovati samo aktuelni predsednik Milorad Krivokapić. Ljubav prema vaterpolu i želja za napretkom organizacije kod aktuelnog rukovodstva može se videti na svim finalnim turnirima mlađih kategorija, gde po pravilu nema nikog od predstavnika Saveza, niti članova Stručnog saveta, kao ni trenera mlađih reprezentativnih kategorija. To je, rekao bih, u najmanju ruku čudno. Ako vodite brigu o vaterpolu, volite taj sport i brinete o njegovoj budućnosti, najmanje što možete da uradite je da ispratite ta takmičenja i u bazenu vidite ko su momci koji dolaze i na koje ćete moći da računate u dogledno vreme. Mislim da sam time sasvim dovoljno toga rekao kako trenutno funkcionišu stvari u VSS-u.

Vasović je pričao o prioritetnim klupskim ciljevima u ovom periodu.

- Ideja kojom se rukovodimo je da kvalitetan stručan rad treba da bude osnov svega. Želimo da razvijamo igrače iz sopstvenih redova, da iz naših mlađih kategorija biramo one najtalentovanije za prvi tim i da sa njihovim napretkom ujedno rezultatski napreduje i klub - konstatuje Vasović i ističe da ekipa neće imati bilo kakav imperativ u Superligi, a da će želja svakako biti da se Radnički u što boljem svetlu predstavi u društvu najboljih timova naše zemlje i jake utakmice iskoriste za dalji razvoj mladih.

Ništa bez države

Vasović je od 2012. do novembra 2016. bio član Stručnog saveta VSS-a:
- Pre svega toga moram da izrazim zahvalnost na pomoći koju država obezbeđuje VSS-u. Odgovorno tvrdim, da nije bilo te pomoći, vaterpolo u Srbiji danas ne bi postojao. Ali, s obzirom na rezultate koje vaterpolisti u kontinuitetu prave poslednjih godina priznaćete da je to malo apsurdno. Očekivati da samo država snosi sve troškove nije čak ni korektno!

Uporedo sa uspesima prvotimaca, sjajne rezultate beleže i mlađe selekcije Radničkog. Na nedavno završenom turniru Kupa Srbije za igrače do 17 godina, kome je upravo Kragujevac bio domaćin, Radnički je ubedljivo trijumfovao:

- Svi u klubu smo presrećni zbog osvojenog Kupa kadeta. Nadmoćno smo to uspeli da ostvarimo i to je još jedan pokazatelj da imamo lepu budućnost.

Ono što je misaona imenica za većinu sportskih kolektiva u Srbiji, jesu stabilne finansije, Kragujevčani su uspeli to da reše.

Poraz od Partizana

U prvoj utakmici prvog kola Superlige, vaterpolisti Partizana pobedili su Radnički u Kragujevcu sa 11:5 (2:1, 3:3, 3:1, 3:0). Najbolji kod crno-belih bio je Farkaš sa tri gola, po dva su postigli Lukić i Andrejević, a po jedan Radonjić, Aksentijević, Lazić i Vučinić. Dvostruki strelac za Kragujevčane bio je Žilum, a po jedan su postigli Stanojević, Ganić i Šakenov.
Ostali mečevi prvog kola: Valjevo - Vojvodina, Crvena zvezda - Naisa, Zemun - Šabac.

- Radnički je stekao status privrednog društva koje je u vlasništvu grada Kragujevca. Na taj način oko 80 odsto budžeta obezbeđuje se iz gradskog budžeta, što nam omogućava normalno funkcionisanje. Moram da naglasim da bi Kragujevac trebalo da bude primer i ostalim lokalnim samoupravama kako se na pravi način tretira sport. Po istom principu u Kragujevcu funkcionišu odbojka i fudbal. To je rešilo mnoge naše probleme i zato dugujemo zahvalnost gradskoj upravi i gradonačelniku Radomiru Nikoliću koji je imao razumevanja i dovoljno sluha za pomoć razvoju sporta u Kragujevcu - zaključio je Vasović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online