Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 28.07.2017.
20:35
Vestionline, index.hr A

"Kako smo se rešili srpskog kompleksa"

Posle sedam godina posta, Hrvatska je pobedila Srbiju i skinula sa trona do Budimpešte vladare planete, srpske "delfine". Komšije slave, ali i analiziraju kako su "barakude" uspele da slome, činiloo se, nepobedive izabranike Dejana Savića.

EPA/Szilard Koszticsak
Sandro Sukno bio je maestralan u polufinalnom meču protiv Srbije

Nekadašnji hrvatski as, osvajač olimpijskog srebra 1996. godin, igračka legenda zagrebačke Mladosti, a danas trener Juga Vjeko Kobešćak za portal index.hr analizirao uzroke pobede čete Ivice Tucka.

- Oduševljen sam. Bila je ovo vaterpolo poslastica, najbolji mogući vaterpolo koji je završio na najbolji mogući način - pobedom Hrvatske. Sve je bilo vrhunski u našoj reprezentaciji. Od Bijača na golu, preko odbrane, pa do igre u napadu. Tucak je odlično pripremio reprezentaciju i Hrvatska se protiv Srbije nije raspala kad je ona povela, što se pre događalo. Stizali smo ih celu utakmicu, trošili smo se jako puno i na kraju, kad smo poveli, više tu prednost nismo ispuštali. Oni su nas ubedljivo dobijali na poslednja tri velika takmičenja. Razbili su nas u finalu SP-a u Kazanju, deklasirali su nas u Beogradu na EP-u, a nismo imali ni šanse u Riju. Kvaliteta vaterpola na ovom turniru je na puno višem nivou nego na prethodnim takmičenjima. Igra se puno brži vaterpolo, s jako puno kombinatorike, plivanja i sjajnih poteza - rekao je Kobešćak i dodao:

- I Hrvatska je u Budimpešti na višem nivou nego pre. Od početka turnira gledamo razigranu, maštovitu i hrabru Hrvatsku koja ima ideju i plan što napraviti u svakom trenutku. Možda će nekome zvučati čudno što hvalim odbranu, a primili smo 11 golova, ali za ono što je Prlainović radio nemam reči. Možda će se nekome činiti da je Bijač neke njegove šuteve mogao da obrani, ali iz iskustva tvrdim da je to nemoguće. Tehnika udarca koju Andrija poseduje je neverovatna, a sad sve češće gađa u prvi golmanov ugao. U vaterpolu se bolje od toga ne može. Ali mi smo i na to imali pravi odgovor i zato me ova pobeda raduje jer smo najzad pokazali da možemo parirati perfektnoj vaterpolo ekpi.

Vesti

Trener najbolje hrvatske ekipe hvali pojedinačni učinak "barakuda".
 
- Sukno je odigrao fantastično, u završnici susreta ruku mu je dao i Maro Joković, Luka Lončar bio je fantastičan, Bijač je branio jako dobro, a ključ pobede je impresivna igra mlađih i neiskusnijih igrača. Vukičević je postigao gol s kojim smo prvi put poveli, odigrao je fenomenalnu utakmicu, a i Macan je odradio veliki posao. Protiv Srbije najzad smo dobili ekipu i to je najveći kapital ove velike pobede. Ritam utakmice bio je strašan, na ovom turniru plivamo najbolje, a sve počinje iz odbrane. U napadu nije bilo panike i straha, imali smo odličnu realizaciju igrača više, a iako su Duško Pijetlović i Andrija Prlainović odigrali maestralnu utakmicu, na kraju Srbiji ni to nije bilo dovoljno. Hrvatska je ovu utakmicu odigrala fantastično.
 
Analizirao je Kobešćak i učinak "delfina".
 
- Nije Mandić jedini u Srbiji odigrao ispod očekivanog nivoa. Filipović je ovaj turnir odigrao fantastično, nije imao milosti prema protivnicima, a protiv nas je prvi udarac prema Bijaču uputio tek u trećoj četvrtini. Nije reč o tome da on nije želio da šutira nego mu naši nisu dali. Filipović je ostao najveći dužnik, ali ne zato što smo mi imali sreće, nego jer smo bili kvalitetni. Golman im je mogao imati koju odbranu više, nisu imali drugog centra, a loše su odigrali i Aleksić i Mitrović. Previše smo bili dobri da bi nas pobedili samo Prlainović i Duško Pijetlović - istakao je trener Dubrovčana.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online