Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 29.07.2017.
02:11
P. Ž. - Vesti A

Živko Gocić: Radi mi u stomaku!

Živko Gocić u Budimpešti. Uz svoj tim, saigrače koje je kao kapiten predvodio kroz najdominantniju epohu u istoriji vaterpola. "Žile kapiten, jedan je Žile kapiten" odzvanjalo je sa balkona Skupštine Beograda toliko puta, u mnogo situacija... Ali, Žileta više nema u bazenu, prvi put je u ulozi navijača, i to kao trener juniorske selekcije Srbije, koja će pod komandom Vladimira Vujasinovića učestvovati na Svetskom prvenstvu u Beogradu.

M. Todorović
Nema tajni: Živko Gocić

- Protiv Australije sam prvi put uživo pratio meč reprezentacije, a da nisam njen član. Dosta je čudno, ali sve je to meni poznato. Sve znam kako funkcioniše i apsolutno nema tajni - priča Živko.

Nisu krili ni igrači da im je podrška bivšeg kapitena veoma značajna pred odlučujuće borbe na šampionatu.

- Tu sam da ih vidim, da ih podržim i da vidim kako to izgleda sa druge strane. Do sada nisam imao poseban osećaj oko svega, jer sam otprilike i znao da će utakmica protiv Australije da bude kakva je bila. Sad je već drugačije i od srede ujutro počelo je da mi radi u stomaku. Očigledno još nisam prešao na drugu stranu, povezan sam sa njima, ali šta je tu je. Toliko o mojim osećanjima...

Soro tek za 11. poziciju

Mečevi za plasman od 9. do 12. mesta: Kazahstan - Brazil 9:5, Španija - Japan. Tako će se "karioke" na golu sa našim Slobodanom Sorom boriti protiv Japana za tek 11. poziciju.
Dueli za plasman od 5. do 8. mesta: Crna Gora - Rusija, Australija - Italija.
Polufinale: Mađarska - Grčka, Srbija - Hrvatska.
Sve utakmice za plasman, kao i finale u subotu od 20.30 (susret za treće mesto igra se od 15.00), održaće se na bazenu "Alfred Hajoš".

Viktor Rašović i Nemanja Ubović zauzeli su ovog leta mesta u timu koja su godinama "držali" Gocić i Nikić. Doskorašnji kapiten ne želi da se mladom tandemu bilo kojom rečju ili postupkom nameće pritisak.

- Zaista mislim da je ono što se dešavalo do Rija okončano završetkom tog turnira. Ta knjiga, naravno, treba da se s vremena na vreme pogleda, ali ne treba nikoga ni pritiskati, ni upoređivati sa nekim ko je bio pre. Što bismo to radili? Čemu to? I Nemanja i Viktor su u reprezentaciji Srbije dugi niz godina. U sistemu su rada, prolazili su pripreme, igrali utakmice, Svetsku ligu i oni uopšte nisu debitanti. Samo su sada izbili u prvi plan. Tu su bili i ranije, prošli kroz taj sistem i nema problema, što se i da videti.

Pomažem kad god mogu

Dok učestvuje u radu mlade selekcije, legendarni vaterpolista upoznaje se i sa trenerskim poslom, u koji je ušao u dogovoru sa selektorom Dejanom Savićem i svojim šefom i mentorom, Vladom Vujasinovićem.
- Dok sam aktivan igrač ne verujem da ću moći da radim oba posla, ali da budem na ispomoći - u svakom slučaju da - nasmejao se Gocić, čiji je dolazak na "Margit Siget" izazvao očekivano veliku pažnju.

Ovog leta, Gocić je ušao u novu ulogu, jer je prvi put seo na trenersku klupu, kao član stručnog štaba reprezentacije sastavljene od igrača rođenih 1997. i kasnije. Pred tom selekcijom ovog leta je SP u Beogradu, na bazenu "Milan Gale Muškatirović" od 5. do 13. avgusta.

- Prošli smo pripremni turnir koji smo iskoristili ne samo da proverimo gde se nalazimo, već i da ozbiljno radimo, fizički i taktički između utakmica, pa je i normalno da smo doživeli taj jedan poraz od veoma ozbiljne Mađarske. Momci su prošli mukotrpan rad i to je donekle priprema za njih za naredne godine. Da onaj koji se pojavi u 'A' selekciji ima ozbiljnu bazu i da nesmetano obavlja dužnosti i u toj selekciji. Nadam se da ćemo na prvenstvu u Beogradu otići što je dalje moguće - zaključio je Gocić.

Moramo da podignemo klubove

S obzirom da ima direktan uvid i u "A" i u mladu selekciju, Gocić je jedan od pozvanijih da odgovori na pitanje - kakva je budućnost srpske reprezentacije?
- Ako pričamo o mladima - dobra. Uopšteno - ne znam. Koliko mogu da primetim na osnovu iskustva iz mađarskog gradića Sombatelj, gde smo igrali turnir, tamo već imaju bazen od 50 metara, prave vaterpolo škole, imaju mnogo dece koji igraju vaterpolo i to kod nas, nažalost, nije slučaj. Nadam se da će to da se promeni i da ćemo i mi u narednom periodu uspeti da pre svega rad sa mlađima dignemo na viši nivo, na prvom mestu - organizaciono, a onda i da malo podignemo klubove. Znate priču, ako nema klubova - nemamo odakle da crpimo snagu za reprezentaciju i to će doći na naplatu kad-tad - poruka je Živka Gocića.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online