Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 15.06.2017.
20:38
Vestionline, VSS A

"Delfini" ponovo potopili "kengure"

Vaterpolo reprezentacija Srbije bila je bolja od selekcije Australije i u drugom kontrolnom meču uoči finalnog turnira Svetske lige pošto je u Kruševcu savladala "kengure" sa 12:8 (3:0, 4:3, 3:2, 2:3).

EPA/KOCA SULEJMANOVIC
Filipović je sa četiri pogotka bio najefikasniji među "delfinima"

U sjajnoj atmosferi, pred punim tribinama bazena u Kruševcu Srbija je u humanitarnoj utakmici i drugi put savladala Australiju. Razlika u kvalitetu učinila je da to bude dobar trening za obe ekipe. Srbija je do kraja druge četvrtine dominirala odbranom imala 5:0. Tek u 13.minutu su rivali postigli pogodak.

Od tada se igralo na mahove. Australija je kako tako uspevala da drži ritam ali je sve zavisilo od raspoloženja naših igrača pre svega efikasnog Filipovića. Pred posldnji deo Srbija je vodila 10:5. Tada je došlo do opuštanja, Australija je smanjila na 10:7, propustila igrača više da bi tada Filipović rešio sve dileme Sutra je treća utakmica u Kragujevcu u 19.

- Čast mi je što sam ponovo tu i što igram sa sjanim igračima, dajem sve od sebe i želim da budem i dalje u krugu reprezentativnih kandidata. nije me bilo od kraja 2014. i zato je razumljivo što sam prezadovoljan - rekao je Dušan Vasić strelac prvog gola na utakmici.

Miloš Ćuk je dodao:

- Umorni smo. I ova utakmica je deo treninga. Sutra završavamo i verujem da ćemo za Svetsku ligu biti odmorni. Ambijent odličan, organizacija takodje.

Zaista Kruševljani su i kao organizatori i kao navijači položili ispit najvećom ocenom.

Pune tribine na otvorenom bazenu u Kruševcu. Humanitarna utakmica za odeljenje dečije bolnice Kruševca opravdala je očekivanja. Za razliku od susreta u Nišu u srpskom sastavu je pored Pijetlovića na golu bio Dobožanov. Ishod očekivan. Rival je u poslednjoj četvrtini smanjio razliku.

Prvenac na utakmici je bilo delo Dušana Vasića koji se na ovim utamicama posle tri godine vratio medju reprezentativne kandidate.U finišu četvrtine upisali su se Filipović i Vico posle dobre akcije sa igračem više. Odbrana je sa Pijetlovićem na čelu delovala vrlo sigurno, rival je teško dolazio do dobre pozicije za udarac. 

Kao i prvog dana Savić je puno menjao, komandovao sa klupe insistirajući na jakoj odbrani.Gilhrist je tek u 13.minutu postigao prvi gol za Australiju. Do tada je u mreži njegovog tima bilo pet lopti pošto su prethodno Filipović i Ubović bili efikasni. Aplauze je za sjajan gol prenosom dobio Stefan Mitrović. Odmah je za 6:2 Australijanac Kajes savladao Pijetlovića. Do kraja četvrtine centri Lazić i Kajes su pogadjali mrežu i Srbija je na petominutnu pauzu otišla sa ubedljivom prednošću 7:3.

Posle poluvremena, kako se i očekivalo ispred mreže je bio Lazar Dobožanov. U trećem delu majstorska asistencija Filipovića za laku egzekuciju Stojanovića. Vico je zatim iznudio peterac kojeg je Filipović trećim golom pretvorio u vodjstvo 9:4.Identična slika dva minuta kasnije, Mitrović je pogodio iz peterca. Pre toga greška odbrane Srbije koja je izazvala žestoku reakciju Savića. Pet golova razlike pred poslednju četvrtinu učinili su da završnih osam minuta prodju u opuštenijoj igri Srbije. Australija je smanjila na 10:7, imala zatim igrača više da bi u kontri Filipović pogodio za 11:7. Za poslednjih 19 sekundi igre Savić je tražio tajm-aut. Usledila je asistencija Vasića i gol Subotića za konačnih 12:8 i aplauze punih tribina.

Ove dve selekcije odigraće u petak (19.00) treći međusobni meč, a domaćin će biti Kragujevac.

Srbija – Australija 12:8 (3:0, 4:3, 3:2, 2:3)

Bazen Sportski centar Kruševac. Gledalaca 1500. Sudije: Stanojević (Srbija) I Hodžer (Australija). Igrač više: Srbija 5 (2), Australija 5 (1) . Peterci: Srbija 2 (2)

SRBIJA: G.Pijetlović, Lazić 1, V. Rašović , Ranđelović, Ćuk, Vico 1, Ubović 1 , Subotić 1 , Jakšić, Filipović 4, Vasić 1, S. Mitrović 2, Dobožanov, Drašović , Stojanović 1. Selektor. Savić.

AUSTRALIJA: Slejd, Holis 1, Put, Kajes 2, Pauer 1 , Fanon , Gilhrist 1, Ford 1 , Janger 1 , Nikolas 1, Ford, Edvard, Hrisantmos, Kremers, Kerns. Selektor: Fatović

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online