Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 25.05.2017.
12:06
M. Topalović - Vesti A

Brojni Srbi za titulu šampiona Evrope

Čak 11 srpskih vaterpolista i jedan srpski trener boriće se na završnom turniru vaterpolo Lige šampiona. Andrija Prlainović i Duško Pijetlović po 4 puta bili prvaci Evrope (sa tri različita kluba)!

instagran
MESTO FINALNOG OKRŠAJA: Dunav Arena u Budimpešti

Italijanski Pro Reko, predvođen trenerom Vladimirom Vujasinovićem, i trojicom srpskih asova - Filipom Filipovićem, Duškom Pijetlovićem i Dušanom Mandićem - probaće da na završnom turniru Lige šampiona u Budimpešti osvoji 9. titulu prvaka Evrope.

Pro Reko, najbogatiji i najtrofejniji evropski klub, drži rekord sa osam osvojenih titula prvaka Evrope, a slede beogradski Partizan i zagrebačka Mladost sa po sedam.

Na završnom turniru ŠESTORICE Lige šampiona u Budimpešti, igraće još osam srpskih vaterpolista. 

Mađarski prvak Solnok ima u svojim redovima trojicu srpskih vaterpolista - Živka Gocića,Andriju Prlainovića i Milana Aleksića.

Isti broj srpskih igrača je i u drugom mađarskom predstavniku na Fajnal-siksu, Egeru: golman Branislav Mitrović, Miloš Ćuk i Boris Vapenski.

Srpske igrače ima i italijanska Breša: Nemanja Ubović i Sava Ranđelović.

Dakle, cela jedna reprezentacija srpskih igrača, osim Živka Gocića koji se oprostio od državnog tima, biće u bazenu u Budimpešti i boriće se, svako za svoj klub, za prestižnu evropsku klupsku titulu.

Srpskih igrača nema samo u grčkom Olimpijakosu i dubrovačkom Jugu.

Titulu prvaka Evrope brani dubrovački Jug. Zanimljivo, završni turnir LIge šampiona biće otvoren upravo susretom prošlogodišnjih finalista Olimpijakosa i Juga, koji će se sada sastati u četvrtfinalu. Pobednik tog duela ide na Pro Reko u polufinalu.

Pro Reko, koji će probati da osvoji devetu titulu prvaka Evrope, prošle godine bio je tek 4. na završnom turniru Lige šampiona.

instagran
SVE SPREMENO ZA FINALNI TURNIR: Aleksandar Šoštar (desno) Član biroa LEN-a

Od učesnika ovogodišnjeg završnog turnira tri su već bila evropski prvaci (Pro Reko osam puta, Jug 4, Olimpijakos 1). Eger, Solnok i Breša nikada nisu bili prvaci Evrope. Breša je inače pobednik Evrokupa (drugo po značaju evropsko klupsko takmičenje) 2016. godine.

Duško Pijetlović i Andrija Prlainović imaju ubedljivo najviše titula šampiona klupskog prvaka Evrope - po 4. Osvajali su titule sa Partizanom, Crvenom zvezdom i dva puta sa Pro Rekom.

Filip Filipović ima dve titule prvaka Evrope, Milan Aleksić, Miloš Ćuk i Dušan Mandić po jednu (sa Partizanom 2011. godine), Boris Vapenski i Sava Ranđelović po jednu (sa Zvezdom).

RASPORED UTAKMICA:

četvrtak, 25. maj - četvrtfinale:

Olimpijakos (Grčka) - Jug (Hrvatska) - utakmica počinje u 19 časova
Eger (Mađarska) - Breša (Italija) - utakmica počinje u 20.30 sati

petak, 26. maj - polufinale:

Pro Reko (Italija) - pobednik meča Olimpijakos-Jug (19h) 
Solnok (Mađarska) - pobednik meča Eger-Breša (20.30h)

subota, 27. maj:

utakmica za treće mesto (pocečak u 15.15h)
FINALE - 16.45 časova

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online