Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 29.06.2015.
13:29
Tanjug A

Zlatni delfini: Sad juriš na Kazanj

Vaterpolsti Srbije doputovali su u Beograd posle novog uspeha u Svetskoj ligi i najavili napada na medalju na Svetskom prvenstvu, koje će od 27. jula do 8. avgusta biti održano u Kazanju.

waterpoloserbia.org
Nastavljena žetva trofeja naših vaterpolista

Srpski vaterpolisti pobedili su u nedelju Hrvatsku sa 9:6, a trijumfom u Bergamu obezbedili su direktan plasman na Olimpijske igre u Rio da Žaneiru sledeće godine. 

- Najvažnija stvar je ostavrena i to je cilj koji je postavljen na početku sezone. Odbranili smo Svetsku ligu i obezbedili vizu za Rio. Sledi Svetsko prvenstvo, spremićemo se maksimalno. Nadamo se nastavku uspešne serije - rekao je selektor Dejan Savić na konferenciji za medije na aerodrmu "Nikola Tesla". 

On je dodao da je čitava atmosfera na turniru u Bergamu bila izuzetno napeta zbog vize za Igre u Riju. 

- Ulog je bio veliki. Ne bih komentarisao kritike drugih ekipa, jer svi gledaju kako da nas pobede. Turnir su obležile povrede i bolesti, ali izdržali smo. Dizali smo se iz utakmice u utakmicu. Predstoji nam još jedno veliko takmičenje, a tradicija nas opominje da nema opuštanje - poručio je Savić. 

Kapiten Živko Gocić čestitao je naciji na sportskim uspseima koji su ostvareni u poslednje vreme. 

- Srbija bi trebalo da bude ponosna i srećna. Lepo je iz prvog pokušaja ostvariti sve zacrtane ciljeve. Nećemo ulaziti u euforiju, od četvrtak počinju pripreme za Svetsko prvenstvo - rekao je Gocić. 

Za najboljeg igrača finalnog turnira proglašen je Dušan Mandić. 

- Veliki uspeh, cilj je ostvaren. Priznanje je mogao da dobije bilo ko, jer ovo je uspeh celog tima. Hvala saigračima i celoj ekipi - istakao je Mandić. 

Debitanant u nacionalnom timu i najmlađi član delfina Nikola Jakšić. 

- Hvala na podršci, nadam se da su svi zadovoljni prikazanom igrom i da je ovo jedno od mnogoh trofeja koje ću osvojiti sa reprezentacijom - rekao je Jakšić. 

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić naglasio je da očekuje podršku "ljudi na odgovornim funkcijama" pred početak SP. 

- Ovi momci su zaslužili svaku pohvalu, bilo je ovo teško takmičenje. Nadam se da ćemo nastaviti sa uspesima i očekujem da država pomogne klubovima i savezu. Moramo da širimo bazu, radimo tako da igračima obezbedimo neophodne uslove, koje imaju i ostale reprezentacije - rekao je Krivokapić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online