Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 17.01.2015.
21:44 >> 22:18h
Beta A

Partizan osvetio Zvezdu!

Vatepolisti Partizana pobedili su u Beogradu turski Galatasaraj sa 10:7 (1:0, 2:4, 3:3, 4:0) u odloženom meču prvog kola Lige šampiona.

Fonet/A. K.
Slavlje vatepolista Partizana posle trijumfa nad Galatasarajem
 

Partizan su do prve pobede u Ligi šampiona predvodili kapiten Dušan Mandić koji je postigao četiri gola, Gavril Subotić je dao dva, dok su po jedan postigli Lukas Gilen, Nikola Jakšić, Filip Radojević i Ognjen Stojanović. U Galatasaraju najefikasniji je bio Mladen Janović sa tri gola, dok su Slobodan Nikić, Nikola Vukčević, Safak Simsek i Srđan Aksentijević postigli po jedan pogodak. 

Meč Partizana i Galatasaraja je trebalo da se igra još u novembru prošle godine, ali je odložen iz bezbednosnih razloga posle ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića pred košarkaški meč crveno-belih i Galatasaraja u Istanbulu. Iako je prvo bilo najavljeno da će se utakmica igrati pred praznim tribinama, ta odluka je promenjena, pa je večeras da Banjici bilo puno gledalište, uz jake mere beznednosti. 

Vujasinović: Imamo živce za velike utakmice

Trener vaterpolista Partizana Vladimir Vujasinović ocenio je da je igra njegove ekipe u poslednjih 10 do 15 minuta utakmice protiv Galatasaraja u Ligi šampiona možda i najbolja u ovoj sezoni. 

- Poslednjih nekoliko minuta su bili možda i naši najbolji minuti u ovoj sezoni. Posle nervoznog početka i pritiska koji su ovi mladi igrači nosili zbog cele situcuacije, uzdigli smo se i došli do zasluženog tijumfa. Mi smo pobedili jednu iskusnu ekipu iako smo zaostajali tri gola. Pokazali smo da imamo živaca i znanja da to preokrenemo u našu korist - rekao je Vujasinović novinarima na Banjici. 

Partizan je dobro počeo meč, iskoristio je prvi napad i poveo preko Dušana Mandića. U tom periodu crno-beli su igrali sjajnu odbranu, golman Dimitrije Rističević je imao nekoliko dobrih intervencija, na šta Galatasaraj nije našao odgovor. Turski tim je početkom druge deonice preokrenuo rezultat golovima Mladena Janovića i Srđana Aksentijevića. Od tog trenutka turski tim je preuzeo inicijativu i samo je uvećavao prednost. 

Fonet/A. K.
Grobari dali "vetar u leđa" mladom timu crno-belih
 

Sredinom treće deonice Galatasaraj je imao i tri gola prednosti, ali je Partizan krajem tog perioda igre i početkom četvrte četvrtine stigao do izjednačenja. Izjednačenje Partizanu (7:7) je doneo kapiten Mandić, a golovima Lukasa Gilena i još jednim pogotkom Mandića, crno-beli su tri minuta pre kraja meča imali prednost od 9:7. 

Galatasaraj u nekoliko navrata nije uspeo da iskoristi igrača više i da smanji prednost Partizana, a tačku na pobedu crno-belih stavio je Subotić za konačnih 10:7. Partizan posle tri kola u Ligi šampiona ima jednu pobedu i dva poraza, dok je Galatasaraj i dalje bez pobede. 

Utakmici na Banjici prisutvovali su ministri omladine i sporta, i unutrašnjih poslova Srbije - Vanja Udovičić i Nebojša Stefanović, i ambasador Turske u Beogradu Mehmet Kemal Bozaj. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online