Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 23.08.2014.
15:07 >> 18:23h
Vestionline, Beta A

FINA kup: Srbija potopila Hrvatsku, novo finale sa Mađarskom

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale FINA kupa u Kazahstanu pobedom nad Hrvatskom rezultatom 7:4 (2:1, 2:0, 3:1, 0:2). U nedelju će srpski delfini igrati sa Mađarskom, koja je bila bolja od SAD sa 7:5, u reprizi nedavnog finala Evropskog prvenstva u Budimpešti, kada je naš nacionalni tim bio ubedljiv (12:7).

Dušan Mandić, reprezentativac Srbije
 

Naša reprezentacija bila je bolja od Hrvatske od početka do kraja meča, imala je čak i prednost od pet golova, tako da je bez problema slavila i izborila šansu da se posle zlata u Budimpešti okiti još jednom titulom, ovaj put u Almatiju. Golove za Srbiju su dali Dušan Mandić (dva), Strahinja i Viktor Rašović, Dušan Marković, Gavril Subotić i Srdjan Vuksanović.

U utakmicama za plasman od petog do osmog mesta, Crna Gora je poražena od Kazahstana sa 8:9, dok je Australija pobedila Južnoafričku Republiku sa 13:2.

Savić: Nismo opterećeni imperativom protiv Mađarske

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da njegova ekipa neće biti opterećena u finalu Fina kupa protiv Mađarske, ali da će ići na
pobedu i zlatnu medalju. "Za njih, njihove karijere je dobro da su osvojili medalju. Znam ih, nisu još rekli sve i verujte i sutra će dati sve od sebe da bi ostvarili dobar rezultat. Nisu opterećeni imperativom, ali kada počne meč igraće na pobedu", rekao je Savić posle polufinalne utakmice u Almatiju.

 

Kapiten reprezentacije na Fina kupu Dušan Mandić rekao je da veruje u pobedu u finalu nad Mađarskom, iako protivnik na turniru u Kazahstanu po imenima ima najjači tim. "Prezadovoljan sam zbog obezbeđene medalje, ali pobedu nad Hrvatima smo već zaboravili. Ostaje nam još jedna utakmica. Mađari su, po
imenima najjači rival, ali verujem u svoje drugove. Daćemo sve od sebe da ostvarimo zlatni het-trik", rekao je Mandić.

Srbija brani titulu osvojenu pre četiri godine u rumunskoj Oradei, kada je u finalu savladala Hrvatsku (13:7). A, ukoliko slavi sutra od 11.10 časova, naš nacionalni tim će doći do treće uzastopne krune, pošto je bio najbolji i u Budimpešti 2006. (u finalu je pobeđena Mađarska), a pete ukupno. Pored četiri zlata, osvojena su i po dva srebra i bronze.

U borbi za bronzu igraće Hrvatska i SAD, za peto mesto će se nadmetati Kazahstan i Australija, a za sedmu poziciju Crna Glora i Južnoafrička Republika.

POVEZANE VESTI

Subota 23.08.2014. 16:08
Bravo Srbija ! Dzaba more i ocean, kad srce u junaka bije !!!!!!!
Subota 23.08.2014. 15:33
Halo Narode ,pa Evropski Prvak si nemoze dozvoliti ,neke igrice pa makar one i sa Komsijama bile, Po glavi do Balcaka neka se zna ko je momentalno GAZDA U KUCI Basta,.
Subota 23.08.2014. 16:55
Sto mi je milo,em drago,i ne zaboravite (samo)druga postava,srecno momci.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online