Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 21.05.2019.
12:15
Vestionline A

Vilander (pre rimskog finala): Đoković glavni favorit na Rolan Garosu

Proslavljeni švedski teniser, višegodišnji komentator "Evrosporta" na turnirima za grend slem, koji najčešće nije bio blagonaklon prema našem asu, dao mu je najveće šanse za titulu na pariskoj šljaci.

EPA/IMRE FOELDI
Mats Vilander

U ponedeljak počinje Rolan Garos. Novak Đoković, vodeći teniser sveta, jedan od glavnih pretendenata, pred prilikom je da ponovo u svojim rukama odjednom ima sva četiri najvrednija trofeja "belog sporta". Teniski svet već vidi da će u Bulonjskoj šumi finale biti između njega i Španca Rafaela Nadala, drugoplasiranog na svetskoj listi, koji je "Trofej musketara" prigrabio čak 11 puta, pa i u prethodne dve godine.

Mats Vilander ima mišljenje da je Đoković, koji je 15 puta bio na prestolu četiri najznačajnija takmičenja, njemu najbliži i na Rolan Garosu.

- Vidim Novaka kao prvog favorita. Iako u međuvremenu nije briljirao, sve tri poslednje grend slem titule su kod njega. Trijumf u Madridu trebalo bi da napravi razliku u njegovu korist. Njega, jednostavno, ne možete da pobedite kada liči na igrača od pre tri-četiri godine, a ide ka takvoj je formi - uviđa legendarni švedski teniser, koji je i mišljenja da naš as može da dostigne Švajcarca Rodžera Federera, rekordera s 20 trofeja. - Ukoliko fizički bude sve u redu i ukoliko bude fokusiran, osvojiće i više od 20 titula, ali hajde da ne zaboravimo da sve može da se promeni – probudiš se jednog jutra i pomisliš "oh, ne želim više da igram tenis". Ne znamo kada će taj dan doći.

Vilander je ovako tvrdio pre finala na turniru iz masters serije u Rimu. Nadal, koga Šveđanin nikako ne otpisuje na Rolan Garosu, već naprotiv, savladao je našeg tenisera u "večnom gradu" sa 6:0, 4:6, 6:1 atomskim tenisom, koristeći to što je našeg junaka stigao zamor od prethodnih napornih mečeva.

Da li sada u Vilanderovim očima glavni pretendent postaje Nadal, budući da u prošlosti najčešće nije bio blagonaklon prema Đokoviću? "Kralj šljake" je na omiljenoj mu podlozi iskazao ranjivost, budući da je tek u Rimu osvojio prvi trofej na zemlji ove godine, ali nesumnjivo je da je i njegova forma u usponu i da ga je trijumf pokraj Tibra osokolio za izazove u Parizu.

Vilander kao favorita iz prikrajka najpre vidi najboljeg austrijskog tenisera Dominika Tima, koga je Nadal preslišao u lanjskom finalu. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online