Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 20.09.2018.
20:36
Vestionline A

Niko mu ne može stati na put

U aprilu 2018, posle serije Novakovih poraza u prvim kolima turnira od malo poznatih tenisera, čitaoci "Vesti" su u tribini izrazili uverenje da će on ponovo biti onaj stari. Ispostavilo se da su bili u pravu - Nole je u nastavku sezone osvojio još dve grend slem titule i Sinsinati, jedini masters turnir koji mu je nedostajao.

EPA/Warren Toda
Novak Đoković

Ujedno je postao i jedini teniser koji je bar jednom osvojio sve masterse , pa je zbog njega uveden i novi termin Zlatni masters. Ti uspesi su ga doveli na treće mesto rang-liste tenisera. Sada su čitaoci "Vesti" listom uvereni da Novak Đoković do kraja godine može ponovo da bude svetski broj jedan, ali ističu da je od toga važnije da ga zdravlje posluži i da osvoji više grend slemova od Federera i time i formalno postane najbolji teniser svih vremena.

 

Nada Radulović, Dortmund, Nemačka

Naš idol Nole Đoković se ponovo vratio u formu po kojoj je prepoznatljiv širom sveta. Bio je i opet će biti naš šampion i prvak sveta. Uspona i padova bilo je i biće kod svih, pa i kod Noleta. Apsolutno sam sigurna da mu niko ne može stati na put. Njegove poslednje pobede potvrdile su da je opet u svom elementu. Ja sam sigurna da će se Nole vratiti na svetski tron koji mu pripada. U to ime moja porodica i ja mu želimo svu sreću.

 

Miloš Ilić, Pjerfit, Francuska

- Biće! Njemu i meni i svima nama na radost. Vratio se u formu i igra kao pre. Vidi se da opet ima volje i da veruje u sebe. Prevazišao je povredu, nije mnogo trenirao, godina je loša protekla, a i trebalo mu je odmora. Vrlo je verovatno da mu je i povratak trenera Vajde u mnogo čemu pomogao. Redovno gledam Novaka, a i kad gubi predosećam da će mu pripasti pobeda. U pobedi se iskreno radujem. Ja sam iz Bobova, kod Svilajnca, a u Pariz sam stigao pre pet godina. U mom rodnom mestu igrao sam fudbal za FK Mladi radnik, a u Parizu sam se priključio "Hajduk Veljku", dobra smo ekipa i dobri smo drugari. I ne treba isticati da svi navijamo za Đokovića, to se samo po sebi podrazumeva. Družim se i sa Francuzima, ne znam da li zbog mene, ali je Novak i njihov izbor. Svoje fudbalske aktivnosti sve više zamenjujem folklorom, član sam KUD-a "Sv. Nikola" iz Pjerfita, pa mogu preneti da svi navijamo za Novaka. On je jedan od bitnih Srba, a čini mi se da ga Srbi vole više i od predsednika Vučića. Mogao bih dodati da je Novakova Jelena veoma lepa, uostalom, kao i sve Srpkinje.

 

Goran Batakov, Beč, Austrija

- Kako je igrao prethodnih meseci, mislim da će do kraja godine sigurno biti na tronu jer to i zaslužuje. Novak Đoković je prošao kroz težak period i uspeo je da se povrati. To ga je sigurno samo još osnažilo, tako da neće više imati protivnika koji će moći da ga iznenadi. Mislim da će u daljoj karijeri biti još samouvereniji i stabilniji u igri. Takav Đoković nema protivnika koji može da ga pobedi. Uveren sam da će oboriti mnoge rekorde i tako ući u istoriju teniskog sporta.

 

Milan Milanović, Toronto, Kanada

- Prvo da kažem da nešto i ne pratim tenis, ali volim Novaka zato što je Srbin i zato što je jako pozitivan lik. Naravno da šanse uvek postoje da se vrati na prvo mesto ATP liste i želim mu da opet bude prvi jer to zaslužuje. On je, inače, već sve uradio i za sebe i za našu zemlju. On je naš veliki i pravi ambasador.

 

Goran Bojović, Ibenbiren, Nemačka

- Radujem se što se Novak vratio u staru formu i očekujem da će se uskoro vratiti i na staru poziciju, u sam vrh. To je njegovo mesto. Verujem u njega i do kraja godine on može da ostvari sve što poželi.

 

Zoran Aladžić, Hanover, Nemačka

- Može, ali bi onda do kraja godine trebalo samo da niže pobede, a to nije lako, iako je Novak u izvanrednoj formi. Međutim, mislim da na njega u ovom trenutku ne bi trebalo vršiti pritisak jer je u ovoj godine dosta postigao, a posle osvajanja US opena dospeo je na treće mesto. Treba imati u vidu da je dve godine bio povređen i da nije osvojio nijedan turnir. Devesdeset odsto ljudi mislilo je da je njegova vrhunska karijera završena, a on se, eto, kao Feniks iz pepela, ponovo pojavio. Ja mu od srca želim da ponovo stane na čelo ATV liste, ali mislim da zaista nije bitno hoće li to biti do kraja godine ili nešto kasnije.

 

Božica Nedeljković, Gosau, Švajcarska

- On je sada treći na listi, ali to trenutno za njegovu karijeru uopšte nije bitno. Nije najvažnije ni da li će biti prvi na ATP listi do kraja godine. Za njegovu karijeru je najbitnije koliko će još grend slemova osvojiti. Ukoliko uspe i u tome da nadmaši Federera, to bi mu više značilo nego da do kraja godine bude prvi na listi. Ako osvoji više grend slemova od Federera, biće najbolji teniser svih vremena.

 

Dalibor Vujičić, Frankfurt, Nemačka

- Mislim da će se sigurno vratiti jer trenutno nema neku veću konkurenciju. Znamo da se Nadal povredio, Federer je ispao iz forme, a jedini koji mogu da mu možda pomrse račune su Del Potro ili Vavrinka. Prošle godine je izgubio mnogo poena zbog odsustva s terena, pa će ove godine svaki poen koji osvoji da ga približava vodećoj poziciji. Gubio je, mislim, zbog promene ishrane, a i udaljio se i od naše crkve. Primetio sam da mu se u finalu US opena u jednom trenutku ukazao krst ispod dresa, što ukazuje na to da se ponovo vraća svojoj veri i svom načinu igre.

 

Sveto Stojković, Vels, Austrija

- Novak je naš kralj, ponos, sreća, naša zvezda vodilja i siguran sam da može postati najbolji igrač u istoriji belog sporta, koji je tradicionalno vezan za bogate, odnosno kolonijaliste, poput Engleza. Mi, Srbi, to nismo, ali smo kadri da i takvima pokažemo ko je najbolji. Đoković je osveženje u svakom pogledu i za taj, tobože napredni zapadni svet. Pokazao im je da nemaju emocije, što je i te kako važno u ovom sportu, a što je opet jedna od najvećih karakteristika nas Srba. Ako ima Boga, a uveren sam da ima i da je i te kako prisutan, i važan za sve nas, Novak će prestići Federera i biće najbolji svih vremena. Uostalom on, to već jeste jer je uz 14 grend slem turnira, jedini uzeo svih devet mastersa. Živeo ti nama, Novače, i neka tebe i tvoju familiju do beskraja prati sva sreća ovog sveta.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online