Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 20.09.2018.
12:36
Vestionline A

Čeka se da Đoković i Federer prvi put budu sa iste strane mreže

Na revijalnom Lejverovom kupu, koji je prvi put održan u Pragu prošle godine, a sada se igra u Čikagu, očekuje se da u jednom meču za Evropu naš i švajcarski as igraju u paru.

EPA/Milan Kammermayer
Prošle godine u Pragu zajedno su igrali Nadal i Federer

U Čikagu sutra počinje Lejverov kup, revijalno trodnevno takmičenje teniskih timova Evrope i Sveta, koje je premijeru imalo prople godine u dvorani "O2" u Pragu. Tada su Evropljani savladali ostatak kugle zemaljske (15:9), a na jednom meču u paru su igrali Španac Rafael Nadal i Švajcarac Rodžer Federer.

Sada, u Junajted centru, u kojem košarkaši Čikago Bulsa igraju od Džordanove ere, očekuje se da se sa iste strane mreže švajcarski as nađe s Novakom Đokovićem.

- Želeo bih da igram s Novakom. Nadam se da i on oseća isto. Dublovi će biti presudni, kao što su bili i prošle godine. Na žalost, smatram da naši protivnici imaju bolje opcije. U singlu mi delujemo moćno, ali igraju i parovi - rekao je Federer na pres-konferenciju povodom predstojećih okršaja.

Đoković prošle godine i nije mogao da učestvuje jer je odmah posle Vimbldona, na polovini sezone, uzeo poštedu za sebe.

- S velikom pažnjom sam pratio prošlogodišnje takmičenje. Priznajem da sam zavideo učesnicima. Pobednički poen Federera protiv Kirjosa, Rodžer i Rafa u paru...bilo je veoma zanimljivo videti kako veliki suparnici igraju na ekipnom turniru. Želeo bih i da odam priznanje Rodu Lejveru. To što jedan od najznačajnijih ljudi u našoj igri i dalje čini za tenis je za ogromno poštovanje - istakao je naš as značaj proslavljenog australijskog tenisera po kome nadmetanje nosi ime, višestrukog grend slem šampiona, jedinog koji je sva četiri najvrednija trofeja belog sporta uzeo u istoj godini i to dvaput (1968, 1969), neumornog i u 80. godini.

Tim Evrope ponovo predvodi slavni Šveđanin Bjorn Borg, a tim Sveta slavni Amerikanac Džon Mekinro. 

Federer se našalio s Mekinroom. 

- Uigravaćemo naše dublove popodne. Možeš slobodno da dođeš da nas pogledaš - rekao je Švajcarac.

- To bi bilo baš dobro. U koje vreme? - uzvratio je Mekinro.

Za Evropu su pozvani i Nemac Zverev, Bugarin Dimitrov, Belgijanac Gofen, Britanac Edmund i Francuz Šardi. Za Svet će igrati Južnoafrikanac Anderson, Amerikanci Izner, Sok i Tijafo, Australijanac Kirjos, Čileanac Hari i Argentinac Švarcman. Ni ove godine neće biti njegovog zemljaka Del Potra, koji je opet otkazao učešće posle napora iz finala Ju-Es opena u kojem je izgubio od Đokovića.

Svakog dana se igraju ri meča u singlu i dubl. Pobeda se prvog dana vrednuje jednim bodom, drugog s dva, a trećeg s tri.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online