Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 11.09.2018.
12:11
www.dw.com A

Nemački mediji: Kad Đoković 21 put tapka lopticu…

"Đokovićev protivnik nije bio Del Potro jer taj ionako nije imao šanse. Bila je to publika koja Đokovića, najboljeg igrača sveta, uporno ignoriše. Ali ovaj put, u Njujorku, osvojio je i publiku", piše minhenski "Zidojče cajtung".

EPA/Justin Lane
Novak Đoković u finalu US Opena 2018.

"Đoković je ponovo najbolji teniser na svetu"

"Zidojče cajtung" opisuje kako Đoković 21 put tapka lopticu pre servisa dok se koncentriše i, verovatno, razmišlja o protivniku: "Ali taj protivnik nije Del Potro, on ionako nije imao šanse ovog nedeljnog popodneva. Đoković je bio nadmoćan protiv svih sedam protivnika na US Openu. Da je mislio o njima, nijednom ne bi morao da tapne lopticu. Ovaj turnir je bio Đokovićeva poruka da je ponovo najbolji teniser sveta.

Možda je u ovom trenutku, dok je 21 put lupkao lopticu, najpre pomislio na njujoršku publiku koja ga je do nedavno veoma nervirala. Urlali su za Del Potra, hteli da dovedu do pobede tog autsajdera koji je pretrpeo teške povrede i protiv svih verovatnoća ponovo došao u finale jednog gren slema. Čekajte malo, mislio je možda Đoković, pa i ja sam takođe imao teško vreme iza sebe, privatne probleme, rastanak sa trenerskim timom i gadnu povredu lakta - zašto je, za ime sveta, opet neko drugi miljenik publike?

Tako je bilo još 2015. kada je publika stajala na strani Rodžera Federera. Bilo je groteskno: Njujorčani su slavili dvostruke greške Đokovića i u taktički bitnim momentima su ispuštali čaše sa pivom kako bi mu omeli koncentraciju. Đoković je ipak pobedio i publiku to nije radovalo, ali nije ni zviždala, samo je još pre ceremonije dodele pehara napustila Stadion Artur Eš. Suprotna od ljubavi u sportu nije mržnja jer mržnja je uvek izraz najvećeg mogućeg poštovanja. Suprotnost ljubavi je, pre svega u sportu - ravnodušnost", piše dalje nemački dnevnik.

"Njujorčani su hteli da vide drugog pobednika"

"Njujorčani su u nedelju uveče hteli da vide drugog pobednika jer je istorija patnji Del Potra ipak nešto teža od Đokovićeve i jer Del Potro uvek izgleda tako fino i tako sentimentalno govori o navijačima. Respekt Njujorčana se ne dobija na poklon, on mora da se zaradi. Đoković to zna. Nakon meča stajao je sam na terenu i pozvao publiku da ga slavi. To mu je stvarno uspelo, većina je ostala da slavi časnog pobednika ovog US Opena. Ovaj aplauz, respekt ljudi, to je Đokoviću značilo makar koliko i pehar koji je zatim podigao", zaključuje "Zidojče cajtung".

I drugi nemački mediji opširno su pisali o uspehu srpskog tenisera. Tako "Berliner cajtung" piše da povreda Rafaela Nadala može uticati na poredak ove godine jer "Španac najesen kao i kolega Federer ima da brani dosta bodova, dok Đoković ne brani ništa jer u drugoj polovini prošle godine nije ni igrao. Dakle neće biti veliko iznenađenje ukoliko Novak Đoković nakon Masters kupa u novembru ponovo bude na samom vrhu, dve godine i mesec dana kasnije".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online