Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 12.04.2018.
06:15
Vesti A

Nole je i dalje naša dika

Kada je 2016. konačno osvojio i Rolan Garos činilo se da će Novak Đoković još dugo biti nepobediv i godinama čvrsto držati poziciju broj jedan među teniserima. Međutim, ubrzo posle toga desio se pad forme koji je uslovio loše rezultate.

EPA-EFE/LUKAS COCH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT
Da li Novak Đoković može da se vrati u teniski vrh?

U želji da nešto promeni otpustio je ceo tim s kojim je postigao najveće uspehe. Stigla je i povreda koju je dugo lečio. Ni saradnja sa Agasijem nije dala željene rezultate, a Novak je počeo da gubi u prvim kolima turnira od malo poznatih tenisera.

Armija navijača je zbunjena i iznenađena, mnogi su počeli da komentarišu da je to kraj karijere, naročito ako se ne vrati starim saradnicima i promeni način ishrane. Sve Noletove fanove obradovala je najnovija vest da je trenutno s njim Monte Karlu ponovo Marjan Vajda.

Naši zemljaci u Evropi, Kanadi i Australiji ističu nemerive Novakove zasluge za promociju Srbije, žele da se vrati u sam vrh, ali mnogi ističu da će teško uspeti u tome.

Vesti

Milan Ninović
Melburn, Australija

- Još prošle godine u Dohi počeo je strmoglavi teniski pad Novaka Đokovića. Tada je jedva uspeo da u polufinalu pobedi Verdaska, uspeo je da osvoji Dohu ali posle toga, vidimo pad u formi i njegove slabe rezultate. Iako bi voleo da nisam u pravu, ipak ne verujem da će se ikad vratiti u teniski vrh. Evo sada Novak ponovo želi da u tim vrati Vajdu. Ono što je do sada uspeo Novak, retko koji teniser će uspeti da ponovi. Novakova karijera je na kraju, njemu je ipak 31 godina. Sigurno da bi Novak želeo da se vrati u teniski vrh, put ka tome je težak. Nole je osvetlao je obraz Srbije, svaka mu čast zbog toga. Mislim da niko i nikada neće to ponoviti.

Vesti

Dejan - Deks Đorđević
Bondi, Francuska

Dejan - Deks Đorđević ponosno ističe da je iz sela Crkvenac, a postao je i Parižanin, nakupivši 24 godine života u Bondiju, predgrađu "najlepšeg grada na svetu". Bio je Deks mnogo ponosan na Novaka Đokovića, drag mu i danas, ali tvrdi da realnost treba prihvatiti:

- Teško je poverovati da će se vratiti na vrh. A, daj, Bože, da može! Kod njega je sve rad, a biće da je taj rad negde zapustio ili zagubio. Niko njega ne može pogurati, ako neće on sam sebe. Niko mu ne može pomoći, ni smene trenera, ni kojekakve psihopričalice. Dok je imao Vajdu uz sebe i mi smo od njih imali vajde. A često pomislim da bi mu u nastavku bolje išlo kad bi jeo malo bolje, po srpski, a ne po kokošje.

Jovica Stanojević
Beč, Austrija

- Teško da će se naš Nole brzo vratiti na vrh. Mislim da još nije dovoljno spreman. Postigao je svoj maksimum. Voleo bih da nisam u pravu i da Novaka Đokovića ponovo vidimo na mestu broj 1 među vrhunskim teniserima.

Vesti

Vesna Kebedis,
Kelkhajm kod Frankfurta, Nemačka

- S obzirom na njegovu povredu, koju vuče već neko vreme, mislim da neće uskoro. On je ponos cele nacije i najbolje bi bilo da se ponovo vrati na teniski tron. On je jedina naša svetla tačka u svemu ovome što se dešava u svetu i kod nas. On je jedini koji nas je do sada uvek obradovao.

Ako bude imao dovoljno dobre lekare i ako mu nađu i reše problem, može da se desi čudo. Putevi gospodnji su nepredvidljivi. Ja bih naravno volela da obraduje celu naciju i da ponovo bude šampion.

Od sveg srca mu želim, ali mislim da je prilično teško. On je veliki sportista, veliki čovek, humanista, pristojan, skroman nenametljiv, jedna divna osoba je naš Nole.

Vesti
 

Siniša - Siki Mladenović
Vatvil, Švajcarska

- Ne verujem da će uspeti ponovo da se vrati u teniski vrh. Nažalost, ova povreda je dosta uticala na njega. On je mentalno pao, a njegova snaga je baš u tome bila, fizički dominantan i psihički jak. On tehnički nije nikada bio na vrhunskom nivou i sada nažalost je izgubio fizičku i psihičku dominaciju i nije više siguran u sebe. Mislim da je sam sebi upropastio karijeru vegetarijanskom hranom jer mišićima je potrebna raznovrsna ishrana da bi bili elastični, bar ja to znam kao sportista. Iskreno mi je žao jer je on nas mnogo puta obradovao i cela nacija je bila ponosna na njega i ne treba sad da ga pljuju po štampi, ali nažalost mi Srbi brzo zaboravljamo naše heroje. Za mene on ostaje najveći srpski sportista koga je naša zemlja izrodila.

Vesti

Vladimir Latinović
Misisaga, Kanada

- Svi se nadamo da Nole može da se vrati u teniski vrh, još je relativno mlad i ima takav tip tela sa kojim može dugo igrati na vrhunskom nivou. Nije on zaboravio da igra tenis, niti je odjednom postao neelastičan, ali sigurno da trenutno nije ni blizu nivoa na kojem je nekad bio. On najbolje zna šta se desilo s njim i šta mu je potrebno za povratak. Bilo bi dobro da se opet okruži ljudima koji mu veruju i da proba da se potpuno isključi iz praćenja medija, da se koncentriše samo na svoj cilj, kakav god da mu je cilj. Previše je "stručnjaka" danas prisutno u svim medijima i na društvenim mrežama koji znaju baš šta mu je potrebno. Za povratak će mu biti potreban veliki rad i vreme, samopouzdanje se ne vraća tako brzo, ali definitivno može da se vrati i da ponovo bude broj 1, da osvaja masterse i grend slemove. Želim mu sve najbolje i mislim da mu motivacije neće nedostajati posle svih negativnih komentara, čisto da "komentatorima" pokaže da nisu bili u pravu. I ovo što je do sada uradio ga svrstava u red najvećih tenisera svih vremena i nadam se da će uskoro da se vrati tamo gde mu je i mesto.

Vesti

Sa šljake na stare pozicije

Dragan Terzić
Minhen Nemačka

- Čvrsto verujem u Novakov povratak u teniski vrh i on se već nalazi na tom putu, ali nije jednostavno posle duge pauze i zdravstvenih problema uhvatiti brzo taj korak. Na Fejsbuku pratim sve što Novak radi i govori i obradovala me njegova čestitka fanovima za Vaskrs koji je proveo u krugu porodice. Vidi se da je ponovo srećan čovek, da ima želju da se vrati u teniski vrh i da ga krasi vera u sebe i svoje mogućnosti, kao što je to bilo ranije. On svoje raspoloženje i sreću deli sa navijačima što je dobar znak. Rezultati koje je ostvario u tenisu teško su ponovljivi i to se vidi i danas. Tada mu je tenis bio na prvom mestu, a danas je to porodica i mislim da će upravo iz porodičnog ambijenta i raspoloženja doći i rezultati na terenu. Kod sportista jedan meč može označiti veliki preokret u karijeri i verujem da će sezona na zemljanim terenima biti početak tog njegovog vraćanja na stare pozicije. Čitao sam u nekim komentarima da se Novak zasitio sporta i da nema motiva za povratak. Mislim da to nije tačno, jer Novak je sto posto sportista koji želi više i bolje i važno je da oko sebe okupi dobru ekipu saradnika, kako bi mu se vratilo samopouzdanje. Ja se molim Bogu da Novak opet bude broj jedan. To će se dogoditi uskoro, a ova sezona na šljaci će označiti njegov povratak korak po korak. Važno je i da bude zdrav.



 

 

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online