Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 07.11.2017.
13:27
Vestionline, Tanjug A

Krajinović: Sledeći cilj Top 10 i dobar nastup na gren slem turniru (VIDEO)

Srpski teniser Filip Krajinović rekao je danas da su njegovi planovi znatno promenjeni posle finala na Mastersu u Parizu i poručio da mu je cilj u narednoj godini da uđe u Top 10. Govorio je i o ljubavi prema Crvenoj zvezdi, velikom poverenju koje u njega ima trener Petar Popović i zahvalio roditeljima što su mu pružali podršku i u najtežim trenucima.

Tanjug/AP
Filip Krajinović

- Imao sam plan koji se naglo promenio, mnogo mi je lakše sad jer "upadam" na sve turnire, drago mi je da ne moram da prolazim kroz kvalifikacije što je bilo jako naporno. Pre Pariza sam planirao da godinu počnem u Južnoj Americi, a sada imam Australijan open, pa Roterdam, Marselj, Dubai i Sofiju - istakao je Krajinović na konferenciji za medije u Teniskom klubu "Đukić".

Sada već 33. teniser sveta je rekao da je pokazao da može da igra sa najboljima na svetu. 

- Nadam se da ću imati još finala, drago mi je što sam pokazao sebi da mogu da igram sa najboljima na svetu. Znao sam da imam potencijal. Nadam se da ću biti još bolji i u ući u Top 10. Sledeći korak je da igram dobro na gren slem turnirima. 

Kako je naglasio, pred njim je dobra sezona i izrazio je nadu da će biti nosilac na Australijan openu. 

- U Pariz sam došao prilično umoran. Izgubio sam dosta mečeva zato što sam previše respektovao rivale. Želim da budem agresivan, ali neće biti lako. Čeka me lepa sezona, nadam se da ću biti nosilac u Australiji - naveo je Krajinović.

On je dodao da mu je drago što sarađuje sa iskusnim i dobrim trenerom kakav je Petar Popović. 

Srpski teniser je objasnio i kakav pristup je planirao da ima protiv svetskog broja jedan Rafaela Nadala, koji mu je predao meč u četvrtfinalu turnira. 

- Imao sam taktiku protiv Nadala, agresivno i na liniji. Bio sam srećan što je predao, ali bilo mi je i žao što mi nije pružio šansu da dalje igramo. 

Dodao je i da je spreman da bude prvi igrač reprezentacije Srbije u Dejvis kupu. 

- Voleo bih da više igram za reprezentaciju, posebno u "Pioniru". Imao sam puno oscilacija u prethodnom periodu, a sada sam osvojio pet čelendžera i mnogo napredovao. 

Prema njegovim rečima Amerikanac Džon Izner čestitao mu je na pobedi posle međusobnog duela u polufinalu. 

- Svi se mi jako dobro poznajemo. Amerikanci su imali veliki pritisak. Izner mi je čestitao i rekao da navija za mene, sve su to sjajni igrači. Da ne zaboravim da je Dušan Lajović rekao da ko izgubi plaća večeru. Naravno, tu je i Novak, koji mi mnogo pomaže, on je naš heroj i idol. Znači mi njegova podrška, mnogo pametnih i dobrih saveta sam čuo od njega. Idem često kod njega u Monte Karlo i zahvalan sam što imamo dosta sreće jer je naš - zaključio je Krajinović, koji se posebno zahvalio roditeljima na podršci od prvog dana karijere. 

Poslušajte i kako je trener Petar Popović reagovao kada mu je Filip rekao da je rezervisao kartu za London, za duel Arsenala i Crvene zvezde, ne računajući da može do završnice u Parizu. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online