Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 26.07.2017.
10:11 >> 16:27h
Vestionline A

"Vesti" na licu mesta: Novak Đoković završio sezonu!

Proslavljeni srpski teniser Novak Đoković održao je konferenciju za novinare na kojoj je saopštio da će, zbog povrede desnog lakta, propustiti nastavak sezone. U sportskom centru na Dorćolu bio je i naš reporter Predrag Bajić, koji je iz prvih redova pratio obraćanje jednog od najboljih tenisera svih vremena.

P. Bajić
Otvoreno odgovara na sva pitanja: Novak Đoković

- Ovo je teška odluka za mene, ali sam shvatio koliko sam bio blagosloven što u dosadašnjoj karijeri nisam bio povređivan - rekao je Đoković.

"Ne mislim da odem... Još ćete me gledati!"

- Hvala mojoj porodici, mom timu, svim ljudima oko mene koji su mi pomagali da pokušam da prevaziđem povredu lakta koja mi je onemogućavala servis, najvažniji segment igre. Preda mnom je period od nekoliko meseci bez reketa, pasivno-aktivni odmor tokom kojeg ću pokušati da se posvetim svom telu, da sastavim naredni tim i posvetim se procesu napredovanja igre - poručio je Nole.

Đoković je otkrio i da će legendarni Amerikanac Andre Agasi da bude njegov trener i naredne godine.

- Agasi je prihvatio da bude uz mene i  ja sam mu na tome zahvalan. Jedva čekam dan kad ću ponovo stati na teren s njim - kaže teniser.

On je rekao i da je Mario Ančić je, što se njega tiče, i dalje prioritet ali odluka je njegova.

- On živi u Njujorku i posvećen je finansijama pa ostaje da se vidi da li može da se brati tenisu - dodaje Novak.

P. Bajić
Veliki broj novinara prati konferenciju za medije: U iščekivanju Noleta

Na pitanje na čemu će biti njegov fokus u toku narednih meseci, Nole je otkrio da će se posvetiti najlepšoj ulozi u svom životu.

Vreme za porodicu

Imaću sad vremena za porodicu, priroda mog posla je takva da malo vremena provodin na jednom mestu. Sad ću imati vremena za svog sina, svoju suprugu koja je pred porođajem, za mnoge druge stvari koje volim da radim

- Jelena i ja ćemo u naredna dva meseca ponovo postati roditelji i zato smo potpuno tome posvećeni.

Kada je reč o ozbiljnosti povrede, Đoković kaže da situacija jeste ozbiljna, s obzirom na to da dva, tri meseca neće smeti da uzme reket u ruke.

- Operacija, hirurška interevncija nije neophodna. Svi stručnjaci s kojima sam razgovarao ne preporučuju operaciju, što mi odgovara. Nikad u životu nisam bio operisan i to ne želim. Ova povreda je ozbiljna, vučem je od 2015. godine i nadao sam se da ću uspeti da je saniram. Povreda je specifična za tenis i bejzbol, a jedan od uzroka je preopterećenost - kaže Nole.

- Ne sedim pred vama da bih kukao i žalio se, ja sam ponosan na 2015. i 2016. godinu dodaje Nole.

Kako je istakao, pretpostavljao je da će jednom doći do ovoga.

P. Bajić
Uprkos svemu nasmejan: Novak Đoković

- Delimično sam u glavi znao da mora da dođe čas kad moram da stanem, da se odmorim, ali moralo je da dođe do toga da mi Bog pošalje signal u vidu povrede na Vimbldonu. Moramo dobro da procenimo i kad se vratim ATP turu koji je taj optimalan broj turnira da sutra opet ne bih opteretio lakat i ugrozio karijeru - kaže Đoković.

Podrška košarkašima

- Pratiću predstojeće Evropsko prvenstvo u košarci, možda i uživo. Malo ću vežbati levu ruku da malo šutiram na koš sa Teom i Bogdanom. Oni su divni ljudi, divni momci koji su mi poručili - brate, prijatelju, sad uživaj malo - rekao je Đoković na konferenciji za novinare.

- Još posle Rolan Garosa prošle godine osećao sam se ispražnjeno, možda je trebalo da donesem odluku o odmoru, ali to je bilo jako teško u olimpijskoj godini - dodaje Nole.

Đoković je obećao da će biti uz Dejvis kup reprezentaciju, ali ovog puta u drugoj ulozi.

- Biću uz reprezentaciju Srbije protiv Francuske u Dejvis kupu, nažalost kao navijač a ne kao igrač - rekao je Novak.

Na pozdrav Baneta Mitrovića i vaterpolista Srbije Đoković je poslavši poljubac u kameru poručio: "Hvala Vam momci, vi ste naš ponos, ja sam uvek uz vas, želim vam mnogo sreče u polufinalu!"

Nole je iskoristio priliku i da čestita svojim najvećim rivalima na ostvarenim uspesima

- Koristim priliku da čestitam Federeru i Nadalu, srećan sam što sam u njihovoj eri, zahvaljujući njima, i ja sam postao bolji igrač.

- Hvala vam najlepše - poručuo je Novak Đoković na kraju konferencije za medije koju je povodom odluke o završetku sezone zbog povrede održao u Beogradu

P. Bajić
Poziranje za kraj: Novak Đoković

O povredi lakta, koja ga muči duže vreme i zbog koje bi mogao da odsustvuje od 6 do 12 nedelja, Đoković je govorio i početkom jeseni prošle godine, na terenima Teniskog centra Novak. Tada su snažno odjeknule njegove reči da "prvo mesto više nije primaran cilj". To je bilo veliko iznenađenje.

P. Bajić
Novinari došli i više od pola sata pre konferencije

Za ovu konferenciju za novinare vladalo je veliko interesovanje kako domaćih, tako i stranih medija. Prostorije sportskog centra na Dorćolu bile su dupke pune, i svi su s nestrpljenjem čekali obraćanje našeg teniskog asa.

O tome svedoči da je okupljanje novinara počelo i više od pola sata pre konferencije, a pred njen sam početak u sali se tražilo mesto više.

Srbin će od ponedeljka biti tek peti na ATP listi, prvi put posle deset godina, a u nastavku sezone brani samo trofej na Rodžers kupu i finale US Opena.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online